MAKEOVER DNEVNOG PROSTORA: boravak i blagovaonica zasjali u elegantnom tonu

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec preuredio dnevni boravak i blagovanje od 20 četvornih metara i stvorio prostor prilagođen mladom paru koji je želio eleganciju i udobnost

 

 

 

Tim Mirjane Mikulec u stanu koji je prije useljenja trebao biti adaptiran, preuredio je dnevni boravak i blagovaonicu na koje otpada nešto manje od 20 kvadrata. Prije svega potrebno je bilo urediti zidove i promijeniti podove nakon čega se krenulo na najzanimljiviji dio, a to je odabir namještaja.

“Kako bi klijenti lakše vizualizirali naše zamisli, napravili smo kolaž inspiraciju i to u dvije varijante. S obzirom na to da smo bili ograničeni kvadraturom, a da klijenti žele dnevni dio koji gleda prema terasi, razlika nije toliko u pozicijama namještaja, koliko u dominantnim bojama”, objašnjava dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nakon što su klijenti odabrali opciju koja im se više sviđa, krenulo se u nabavku namještaja. Odabir je par na elegantne tapecirane stolice, raskošnu sofu zanimljiva dizajna te udoban i moderan naslonjač.

“Tapecirani namještaj u prostor unosi eleganciju  i toplinu, a pri samom uređenju ostavlja mogućnost igre bojama i materijalima. U dogovoru s klijentima, u ovom projektu odluka je pala na baršun”, otkriva dizajnerica.

Vrijeme do dolaska namještaja iskorišteno je za obnovu zidova i podova.

“Podovi su obloženi laminatom, zidovi pobojani bijelom bojom te su postavljene štukature čime smo obogatili zidove. Što se tiče rasporeda namještaja, sofu smo stavili na bočni zid i otvoriti pogled prema prozoru, kako su vlasnici i željeli. Ostatak namještaja rasporedili smo tako da zadovoljimo sve potrebe boravka, a pritom ne smanjujemo mjesto za kretanje”, ističe dizajnerica.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Luksuz i elegancija u ovom prostoru je naglašena zlatnim detaljima, dekorom mramora, štukaturama i rasvjetnim tijelima. Ovo je odličan primjer kako se materijalima i dekorima može postići dodatan luksuz i profinjenost.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

Komentari