Dekoriranje zidova u dnevnom boravku

Uz razne boje koje su uvijek na raspolaganju, zidovi se mogu obložiti tapetom, dekorativnom ciglom, grubljim ili ulaštenim kamenom, drvenim panelima, mramorom, staklom i drugim materijalima. Sam izbor zidne obloge najviše ovisi o osnovnom stilu uređenja.

Uz šarenu pozadinu zida predlažemo da birate jednobojne sofe, a s obzirom na to da višebojne tapete mogu poprilično zašareniti prostor, dobro je razmisliti i o jednobojnom ostatku namještaja.

Stan Ivancica-8

Svi koji vole kreativna rješenja doći će na svoje izborom dekorativnih naljepnica koji se danas mogu nabaviti u različitim bojama i dezenima. Bilo kao detalj, poput primjerice ptičica koje sjede na televizijskom kablu ili kao glavni dekorativni detalj u nekom prostoru, npr. stabla s kojeg pada lišće ili zidnog sata, stikeri će uvijek dati zanimljiv pečat svakom dnevnom boravku. Dodatna pogodnost je to što se lako skidaju i zamjenjuju novima, omogućuju laganu i brzu promjenu izgleda prostora.

Možda će vas zanimati i ovo: Dekorativne naljepnice – jeftin i popularan način ukrašavanja zidova

Kutak
Kutak

Već pomalo zaboravljene vunene tapiserije s geometrijskim uzorcima, koje su bile neizostavnim elementom u interijerima 70-tih godina prošlog stoljeća, danas se ponovno vraćaju u svom punom sjaju, naročito ako se njima nadopunjuje interijer opremljen namještajem iz tog razdoblja.

U klasično uređenim dnevnim boravcima vrijedi razmisliti i o replikama slavnih vunenih ili svilenih srednjovjekovnih tapiserija. Takve su tapiserije većih dimenzija, stoga ih je idealno postaviti na zid iznad sofa. Gobleni su još jedan zaboravljeni stanovnik interijera koji se danas vještim kombiniranjem s ostatkom dekora uvlači ne samo u klasično ili rustikalno uređene dnevne boravke, već i kao zanimljiv akcent u suvremenim interijerima.

Jedan veći ili više manjih, ovalni ili četvrtasti, s debljim izrezbarenim okvirima ili bez okvira – zrcala su uvijek zahvalan zidni dekor koji služi i za unošenje razigranosti, ali i za vizualno povećavanje prostorije. Danas je u trendu maštovito raspoređivanje više zrcala različitih oblika i okvira iz različitih stilskih razdoblja, kao i zrcala organskih oblika.

Gubi
Gubi
Komentari