Božićni makeover: dvije varijante dnevnog boravka u blagdanskom duhu

Za primjer božićnog makeovera koristili smo naš kutak dnevnog boravka gdje smo bez uobičajenog kićenja bora pokušali dočarati čarobnu božićnu bajku.

Predlažemo vam dvije varijante dekoriranja i nadamo se da ćete i vi pronaći inspiraciju za svoj dom. Prvo smo odabrali detalje – od snježnih pahuljica do božićnih lampica. Kako se radi o dnevnom boravku, nezaobilazni su ukrasni jastučići sa snježnim i božićnim motivima koji neodoljivo podsjećaju na toplinu doma.

Varijanta 1: Elegancija i odmjerenost

Naša osnova je sivi neutralni boravak koji smo razigrali  jastučićima, dekicama, pokojom lampicom i božićnim dekoracijama. Postojećim jastucima dodali smo nekoliko tematskih u kombinaciji sa snježno bijelom dekicom i što većim brojem lampica raznih oblika i veličina. Lampice možete postavljati oko namještaja, uz prozore, u prozirne zdjele… u božićnom razdoblju njih nikada dovoljno.

bozic-1 (1)

Varijanta 2: Tradicija i toplina

Nakon elegantne varijante, možete svoj dnevni boravak urediti i na tradicionalni božićni način. Crvena boja u blagdansko vrijeme najčešći je odabir u većini domova pa predlažemo i jednu takvu varijantu. Okosnica ove kombinacije je crvena boja uz koju smo koristili elemente drveta, karirani uzorak i sitne detalje kojima smo zaokružili priču.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Sive jastučiće koristili smo u obje varijante dekoriranja prostora, a crveni elementi pretvaraju dnevni boravak u potpuno drukčiju priču. Ljubitelji toplijeg stila uređenja zasigurno će se odlučiti za ovaj tradicionalniji način uređenja svoga doma, dok će klasičari i ljubitelji jednostavnosti pronaći sebe u onoj prvoj.

Koju god izabrali, sigurni smo da ćete uživati u blagdanskom raspoloženju.

[

Koja varijanta vam se više sviđa? Recite nam u komentaru!

Komentari