TAJNA JE U DETALJIMA: bakrenim komadima unesite sjaj i toplinu u dnevni boravak

Sjajne metalne površine tražene su u modernim interijerima. Naročito efektno djeluju kada se nalaze na detaljima ili manjim komadima namještaja. U to se možete uvjeriti na našim prijedlozima za dnevni boravak!

 

 


Bakar je već neko vrijeme ‘must have’ element u domu. I to ponajviše zahvaljujući povratku sjajnih i metalik površina u interijere, kao i produkt dizajneru Tomu Dixonu. Njegove oble Mirrorr Ball visilice, kao i još nekoliko linija rasvjetnih tijela (vidljivi na naslovnoj fotografiji i fotografiji ispod) osvojile su interijere svih stilova – od skandinavskog, preko mimimalističkog i industrijskog, pa sve do rustikalnog, art decoa i mid centuryja.

FOTO: NOVOCOM.TOP

Klasika, art deco i mid-century obožavaju bakar i on posve ‘prirodno’ pripada interijerima uređenim u ovom stilu, no vrlo dobro se kombinira i s drugim stilovima, kao dobrodošla ravnoteža i element koji razbija monotoniju. Također, u takve interijere unijet će toplinu i dašak glamura. Dizajneri tvrde da nema toga interijera kojeg bakar neće podići i(li) utopliti.

Ako vam se vaš dnevni boravak upravo takvim čini – uspavan i bezličan te mu nedostaje živosti i promjene, razmislite svakako o bakru.

Foto: Decoist

Osim na rasvjetnim tijelima, bakar je rado viđen materijal na klub stolićima, detaljima poput svijećnjaka ili ukrasnih kutija. Klub stolići mogu biti izvedeni tako da im samo rubovi odnosno profili budu od bakra, ili da u cijelosti budu od ovoga materijala (dolje niže u galeriji pogledajte Zuiverove stoliće!). Bakar voli neutralne nijanse, ali i pastelne, u što se možete uvjeriti na nekim našim prijedlozima.

FOTO: ART KOMFORT

Bakar možete kombinirati i s drugim vrstama materijala, metala ili metalik premaza. Takvi spojevi neće uroditi neskladom nego će se lijepo nadopunjavati. Pored toga, metal je načelno hladan materijal, no ne i bakar. Stoga će on utopliti prostor u kojem vladaju neutralne nijanse kao i primjerice metal pobojan u crno ili srebrno.

FOTO: THE CAPSULE

Ogledala u boji, pa tako i bakrenoj, su veliki hit u interijerima! Ako želite biti potpuno u trendu, birajte one okruglog oblika. I imajte na umu da su ovo dekorativna ogledala u kojima baš i nećete moći provjeriti kako izgledate.

FOTO: BARKER AND THE STONE HOUSE

Manji komadi namještaja od bakra mogu nositi cijeli dnevni boravak! Bilo da je riječ o metalu ili da nalijepite staklo u boji bakra na fronte, ovakav komad bit će glavni stilski akcent, a usto iznimno praktičan.

 

FOTO: SWOON
Komentari