PRIJE I POSLIJE: kako je kućni ured postao teen oaza za kćer vlasnika

Nakon adaptacije ova mladenačka soba ima sve potrebno za jednu tinejdžericu: krevet koji postaje prostor za sjedenje, ormare, dodatna spremišta, radni kutak i puno svjetla. Pogledajte stanje prije i poslije i inspirirajte se!

 


Soba od 12 kvadrata u četverosobnom obiteljskom stanu koja je godinama služila kao radna vlasnici su odlučili prenamijeniti za dodatnu dječju sobu. Kako je njihovo dvoje djece odrastalo, tako se ukazala potreba za razdvajanjem. Stoga je soba koju su vlasnici koristili kao kućni ured te prostor za skladištenje prenamijenjena u mladenačku.

Projekt preuređenja potpisuje arhitekt Ivan Gas koji je pratio želje mlade vlasnice da soba bude jednostavna, u nekim nježnim bojama i u skandinavskom stilu.

Foto: Binari System & Bouquet Photo

 


POSLIJE

Nakon obnove zidova, koji su kombinacija bijele i pastelno zelene te panela također u pastelno zelenoj, soba je opremljena svim potrebnim sadržajima: ormarima, stolom i ležajem koji su rađeni po mjeri prema nacrtima arhitekta.

Svi elementi se tako po svojim dimenzijama, ali i detaljima te odabirom boja savršeno uklapaju u ono što je vlasnica htjela.

Drveni paneli oko kreveta unijeli su dašak vintagea, baš kao i ugradbene police pored kreveta te maska koja je sakrila radijator. Budući da se nalazi pored ležaja, polica služi ujedno i kao noćni ormarić, a na gornju površinu se također mogu odložiti sitnice poput dekoracija i bilja.

Foto: Binari System & Bouquet Photo

 

RJEŠENJA ZA POHRANU

Krevet služi i kao sofa za sjedenje tijekom dana, a prekrivače (deku, poplun) je moguće pospremiti u ladice ispod ležaja. Ormari su također kombinacija unutarnjih polica i dijela za vješanje te ladica, koje izvana djeluju kao odvojen segement. Tako se bolje iskoristio prostor za odlaganje, a ormar izgleda znatno atraktivnije.

Ormar i krevet dizajnirani su u istom stilu i u istim nijansama zelene te istim okruglim drvenim ručkama čime se stvorio vizualni sklad. Drvene ručke su ujedno i poveznica s drugim drvenim elementima u prostoru – radnim stolom , vješalicom i policom.

Foto: Binari System & Bouquet Photo

GENIJALAN TRIK S RASVJETOM

Preko puta kreveta nalazi se drveni radni stol koji je prilično uzak i dugačak – tako se omogućilo lakše kretanje prostorijom kao i odlaganje većeg broja knjiga i stvari na stol. Arhitekt se odlučio umjesto stolne lampe na LED traku integriranu u policu na zidu.

 

Foto: Binari System & Bouquet Photo

 


Izvor: MiCasaRevista

Komentari