TOPLO, ŠARMANTNO I PRIRODNO: jednostavne ideje za kopiranje ulaznog prostora

Ugodan i topao hodnik, nadahnut prirodom najbolja je dobrodošlica u dom za sve koji navrate u njega. Evo kako ćete to to postići!

 


U ulaznom prostoru stvaramo utiske o nečijem domu i ovaj prostor na neki način predstavlja cijeli dom, stoga je bitno posvetiti mu pažnju prilikom uređenja. Pored stila, bitno je stvoriti i dobru atmosferu, prije svega ugode, topline i dobrodošlice.

Kako je riječ o prostorima male i skučene kvadrature koji uglavnom nemaju vanjskih otvora, nije jednostavno opremiti hodnik. Prije svega, potrebno je smjestiti nužne elemente poput vješalice i ormarića ili police za obuću te komodu na koju ćemo odložiti sitnice poput ključeva.

Odabrali smo ideje koje će donijeti stil, ali i topli atmosferu koja odiše prirodom i jednostavnošću.

Foto: El Mueble

ŠTO JE HODNIK BEZ VJEŠALICE?

Prva asocijacija na ulazni prostor je vješalica. Bez ovoga praktičnog elementa nezamisliv je ulazni prostor, bilo da je riječ o samostalnoj vješalici, pričvršćenoj na zid ili skrivenu unutar ormara. Ovako ćete imati mjesto za odlaganje jakni, ali i torbica te drugih modnih dodataka te izbjeći nered već na ulasku u dom.

Ako odaberete drvenu vješalicu, unijet ćete veću dozu topline u prostor.

 

Foto: El Mueble

TRENDI KOMADI: KLUPA ILI KONZOLA

Hodnike obično, ako imamo mjesta, iskoristimo za ugradbene ormare ili barem komode u koje ćemo smjestiti cipele ili neke druge stvari. Noviji trendovi donose klupe i konzolne stoliće.

Oba elementa su vrlo praktična i zahvalna kada su mali prostori u pitanju jer ne zauzimaju puno mjesta. Usto donose puno stila jer ih možete dodatno dekorirati jastucima, dekicama, lampama…

Foto: El Mueble

 


IZNENADITE DOBROM RASVJETOM

Rasvjeta je vjerojatno posljednja stavka na koju mislite prilikom uređenja ulaznog prostora. Pored osnovne stropne rasvjete, razmislite o pomoćnoj rasvjeti u vidu zidnih, podnih ili stolnih lampi jer će unijeti toplinu i ugodu. Zidna će svakako zauzeti najmanje mjesta, a možete staviti više komada, ako su manjih dimenzija. Ako je strop visok, ne oklijevajte staviti upečatljiviju rasvjetu kao i primjerice visilice koje će biti pomaknute prema zidu.

Pored rasvjete, razmislite i o svijećama, naročito onim mirisnim koje ćete povremeno upaliti kako bi prostor ugodno mirisao.

Foto: El Mueble

BAREM JEDNA KOŠARA

Košare su postale sastavni dio svake prostorije u domu, pa tako i hodnika gdje mogu imati vrlo praktičnu ulogu za odlaganje papuča, kapa, šalova i ostalih modnih dodataka. Možete ih lako kombinirati s bilo kojim stilom uređenja kao i bojom. Bež tonovi trstike, mekani filc i slični materijali djelovat će ugodno i opuštajuće.

Foto: El Mueble

Nekoliko manjih košarica iz iste kolekcije ili posve različitog dizajna bit će izvrstan prostor za pohranu sitnica poput ključeva, mobitela, punjača, dokumenata…

Foto: El Mueble

 


OBUCITE POD TEPIHOM

Tepih oplemenjuje svaki prostor, pa tako i hodnik. Osim toga, vrlo je praktičan jer vam je lakše usisati tepih, nego brisati krpom goli pod. Odabir tepiha vrlo je jednostavan: uza sve se slažu oni od prirodnih materijala ili vune neutralnih tonova, ali oni jačeg uzorka dobro će doći kada prostoru nedostaje boja i dinamike.

 

Foto: El Mueble
Komentari