OVAKO SVI NAJVIŠE VOLIMO: kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak u jednoj prostoriji

Koncept u kojem je dnevna zona u interijerima objedinjena u jednu prostoriju najčešća je varijanta u suvremenom načinu stanovanja. Nudimo vam niz ideja koji će zadovoljiti različite ukuse!

 

 

Jednostavnije je i praktičnije, a i skromni kvadrati nam ne ostavljaju puno mogućnosti… Ovo su glavni razlozi zbog kojih u svojim domovima imamo koncept open spacea u dnevnoj zoni.

Foto: Home Designing

I kada su ove prostorije odvojene, prilikom adaptacija rušimo zidove između njih ili prenamjenjujemo prostorije, jer želimo da socijalna zona bude povezana i svi sadržaji jedan od drugog.

Foto: Nordico

Dok boravimo u kuhinji, povezani smo i možemo komunicirati s ostalim članovima obitelji koji su u dnevnom boravku ili blagovaonici. Otvoreni tlocrt dnevne zone pomaže nam da se družimo s prijateljima dok pripremamo večeru na koju smo ih pozvali, te nemamo osjećaj da ih zanemarujemo.

Foto: Respix

Ovakav koncept bolja je opcija jer odgovara suvremenom načinu života, gdje se traži veća funkcionalnost i praktičnost. Pored toga, ovako se bolje može iskoristiti prostor – kada je povezan, izgleda veće, pa je idealan za male prostore.

Foto: Home Designing

Za inspiraciju, nudimo vam prijedloge uređenja otvorene dnevne zone, u kojima su blagovaonica, kuhinja i dnevni boravak u istoj prostoriji.

Komentari