Kombinacija suvremenog i klasičnog savršeno se nadopunjuje u ovom dnevnom boravku

Studio Mirjane Mikulec nedavno je završio uređenje starogradskog stana u samom centru Zagreba. Klijentica je željela nježne tonove i diskretne elemente klasike u kombinaciji sa suvremenim izričajem. Ovaj put prezentirat ćemo vam kako je teklo uređenje dnevnog boravka od 33 kvadrata koji je ujedno i najveća prostorija u stanu.

 


Ono na što se pri samom projektiranju obratilo pozornost je kružna veza između prostorija pa je trebalo paziti da prolaz ostane prohodan.

Budući da je klijentica željela štukature, a da prostor istodobno bude suvremen, našlo se rješenje i za taj zahtjev. Odluka je pala na motive prirode u nježnim tonovima prema kojoj su birani ostali komadi namještaja. Svijetlie tonovi koji se protežu cijelim prostorom dodatno su naglašeni zavjesama po mjeri. Radi postizanja kontrasta dekori su odabrani u tamnijim nijansama.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: MARKO CINDRIĆ

S obzirom na kvadraturu bilo je dovoljno mjesta za postavljanje dva trosjeda elegantnih linija na crnim nogicama i dva ormara u kutevima koja su neprimjetno i diskretno ispunili prostor. Jednostavnim linijama komadnog namještaja, ali i namještaja po mjeri, nasuprot diskretnim zidnim i stropnim lajsnama, postignuta je tražena kombinaciju elemenata klasike i suvremenog izričaja.


 

Komentari