20 dnevnih boravaka u potkrovlju oduzimaju dah šarmom i originalnošću

Rijetko koji prostor ima svoju posebnost kao što imaju potkrovlja, unatoč nedostacima poput skučenosti i nedostatka prirodnog svjetla. Kosine osim ograničenja nude i originalne mogućnosti uređenja. Uvjerite se na našim primjerima dnevnih soba!

 

Mnogi ih odbacuju, dok su drugi iskoristili njihove prednosti, dali si truda i od njih uredili prostore koji se pamte i o kojima se priča. I usto ih, ako nisu imali namjeru živjeti u njima dobro kapitalizirali – dugoročnim ili kratkoročnim najmom ili pak prodajom. Potkrovlja su poseban fenomen kada je uređenje interijera u pitanju i uvijek će postojati rasprave između onih koji su im skloni i onih koji tvrde da nikada ne bi živjeli u takvom prostoru. Naravno, to je pitanje ukusa, no vrijedi se zapitati jesu li oni koji su unaprijed otpisali potkrovlja kao opciju svoga životnog prostora možda propustili priliku da stvore sjajan dom.

Kosine nude mogućnost za originalan prostor koji je teško naknadno izvesti građevinskim zahvatima, zanimljiv namještaj, igru materijalima i teksturama, stvaraju veći dojam intime i topline… I to je vidljivo u svakoj prostoriji svakog interijera koji se nalazi ispod krova i ima kosinu, a ne samo u spavaćoj sobi.

Kako funkcioniraju dnevne sobe pod krovom i kako se lijepo i atraktivno mogu urediti pogledajte u našoj galeriji prijedloga. Nadamo se da će vam biti poticaj da počnete razmišljati o potkrovlju kao potencijalnom domu. A svima vama koji se spremate na kupnju potkrovlja ili njegovu adaptaciju,ovo će biti sjajna doza inspiracije.

 

 

Izvor: Adorable Home