DRVO I BIJELA: omiljeni klasik ne samo u kuhinjama nego i u dnevnom boravku

Bijela s dodatkom drvenih površina najpoželjnija je kombinacija u kuhinjama. No, zašto tako ne bi bilo i u dnevnim boravcima, naročito ako niste ljubitelj sive ni tamnih tonova? Nadahnite se našim prijedlozima!

 

 

 

Tamne boje su u trendu – od kuhinja, preko boravaka pa sve do spavaćih soba i hodnika. No, unatoč tome, bijela i blage, svijetle nijanse bež i sive ipak drže primat, barem kada su kuhinje u pitanju. U kombinaciji s drvenim površinama (najčešće radnom pločom, policama ili šankom) ona je bezvremenski klasik.

Jedina izmjena koju su donijeli trendovi su neravne fronte, s ukrasnim lajsnama, što stvara vintage ugođaj u kuhinji. Ili primjerice fronte bez ručki pa se ormarići otvaraju na potisak.

Foto: ElMueble

No, zašto najpoželjniju i najčešću kombinaciju u kuhinji ne biste primijenili i u dnevnom boravku? Ovo naročito vrijedi za one koji nisu ljubitelji tamnih boja ili primjerice sveprisutne tamno sive. Isto tako, ovo je dobro rješenje i za one koji imaju male dnevne boravke kao i one koji nemaju dovoljno prirodne svjetlosti. Tamne boje još će više zagušiti prostor i spriječiti dotok svjetlosti.


Foto: ElMueble

Nudimo vam nekoliko ideja kako bi to moglo izgledati kada bijele nijanse (od snježno bijele, preko prljavo bijele pa do svijetlo bež) i drvo vode glavnu riječ u prostoru. Isto tako, nadahnite se idejama kako sive elemente u dnevnom boravku (obično su to sofe) možete utopliti prirodnim materijalima, prije svega drvom.


 

Foto: ElMueble

 

 

Komentari