Sjajan makeover velikog i nedorečenog dnevnog boravka

Veliki dnevni boravci san su mnogih, jer pružaju više komocije i mogućnosti u osmišljavanju prostora. No, to istovremeno može biti i zamka jer veliki prostor ne treba nužno velike komade namještaja kao ni velike praznine. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec ispravio upravo ove pogreške u jednom takvom boravku

 

 

Gospođu Mariju Ugarković na naš nagradni natječaj Iznenadi me prijavila je kako bi je obradovala uređenjem dnevnog boravka. Ovaj prostor ima mnoge adute kao što su da je nov i da je baza i više nego dobra – vanjski otvori, zidovi, podovi… Tu svakako treba pridodati i blagu kosinu te veliku površinu. No, velika kvadratura ne znači sama po sebi uspješno uređenje. Iako velik i svijetao, boravak gospođe Marije, opremljen tek nužnim i neadekvatnim komadima namještaja, doista treba dizajnersku intervenciju.

“Veličina ovog prostora mana je i prednost. Veliki prazni zidovi u bijeloj boji djeluju sterilno što rezultira nedorečenim ukupnim dojmom. Isto tako, garnitura za sjedenje prevelika je i ne uklapa se u prostor”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec koja je sa svojim timom i ponudom iz Kare Designa potpuno preuredila ovu prostoriju.

 

PRIJE

 

 

Prvi korak bio je bojanje bijelih zidova koji su do sada zjapili prazni. Trebalo ih je razigrati te njima unijeti toplinu u prostor, pa su odabrane dvije nijanse plave i oker nijansa koje su raspoređene po dominantnom zidu ispred kojega će se nalaziti nova kutna garnitura. Na ovaj način obojan je još jedan manji dio zida koji se nalazi kod ulaza u dnevni boravak, čime se stvorila koloristička poveznica.

Nakon bojanja, akcentnom zidu je dan završni izgled postavljanjem slika i sata, a zidu kod ulaza pridružen je stalak sa zelenilom. Stavljena je kutna garnitura, novi decentniji tepih i dva klub stolića.

“Za ovaj dnevni boravak odabrali smo garnituru L oblika u sivoj boji. Odabirom neutralne boje ostavili smo naglasak na zidovima koji sada dominiraju prostorom”, naglašava dizajnerica.

 

Pogledajte video prilog i saznajte kako je teklo preuređenje ovog dnevnog boravka te kako je reagirala vlasnica na njegov novi izgled!

 

POSLIJE

 

 

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 

Komentari