KAD BACANJE SOFE NIJE OPCIJA: evo kako smo ostatak dnevnog boravka prilagodili postojećoj kutnoj garnituri

U otvorenom dnevnom prostoru na dnevni boravak otpada oko 15 kvadrata. Pogledajte kako je taj dio osmislio u vrlo ograničenom vremenu i budžetu tim Mirjane Mikulec.


Dnevni boravak koji je na brzinu morao urediti tim Mirjane Mikulec dio je otvorenog dnevnog prostora u kojem su još kuhinja i blagovaonica. Klijenti su sami birali podnu oblogu pa se ona nije mijenjala, a iz prijašnjeg stana donijeli su kutnu garnituru koja je u dobrom stanju. Zadatak dizajnerice bio je upotpuniti prostor i napraviti ugodno mjesto za druženje i odmor.

Prostor dnevnog boravka velik je 15 kvadrata, a omeđen je s tri zida. Sofa je zbog veličine smještena na duži zid. Klijentima je predloženo da se TV zid upotpuni bojom ili letvicama, no oni su bili radije za opciju bijelih zidova.

Da bi prostor bio u potpunosti funkcionalan, potrebno je bilo odabrati tepih, stoliće, TV jedinicu i rasvjetu. Budući da je sofa koju će klijenti donijeti u stan kupljena u Lesnini, dizajnerica je odlučila nastaviti priču i upravo tamo pronaći i ostatak namještaja i dekoracija koji su potrebni za finiširanje uređenja. Važno je pritom bilo paziti na budžet budući da je riječ o mladoj obitelji koja seli u novu kuću.

Mirjana je odabrala TV jedinicu tamne boje kako bi je uskladila sa sofom koja je tamno siva. Budući da je podna obloga keramika, tepih je bio obavezan. Stolići su kombinacija drva i crnog metala a taj isti spoj materijala se ponovio i na rasvjeti. Sve u svemu, složena je jedna sivo bež kombinacija.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Zidovi su bili u dobrom stanju pa nisu bojani nego su samo dekorirani slikom velikog formata koja je povezala boje u prostoru.

Uz kutnu garnituru koja je bila na raspolaganju birana je toplo hladna kombinaciju bež i sivih tonova, uz dekor drva na stolićima. Suvremen izgled postignut je crnim metalnim detaljima – nogicama svih pomoćnih stolića i zidnim satom. Prema odabranoj paleti boja birane su i dekoracije.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

“Evo, vidite da ne morate baciti stari namještaj da biste dobili lijep izgled interijera. U situacijama kada ostavljate veći komad namještaja, kao što je to ovdje bio slučaj, a želite igrati na sigurno, ostatak prilagodite stilom i bojama. Kada su to siva i bež boja, a izgled suvremen što znači jednostavne linije i umjereni dekori, savjetujem biljke i dekoracije u boji koje će razbiti jednostavnost, a i prostor će biti ugodniji.”, savjetuje dizajnerica.

 

Pogledajte u video prilogu kako je teklo uređenje!

Komentari