TAMNA KUHINJA S OTOKOM: odabrani su moderni materijali koji olakšavaju održavanje

Skladišni prostor, tamni tonovi i otok – ovo su bila tri jedina zahtjeva koji je klijent stavio pred studio Mirjane Mikulec za uređenje kuhinje. Pogledajte rezultat!

 


Studio Mirjane Mikulec pobrinuo se za izgled modernog stana u novogradnji, a ovaj puta vam pokazujemo uređenje kuhinje.

Vlasnici su dali nekoliko smjernica za uređenje, a one su se ticale dovoljno skladišnog prostora, dominaciju tamnih tonova i formiranje otoka.

“Uzevši u obzir sve želje klijenata, kuhinju smo smjestili na dva zida. Visoki elementi su postavljeni bočno, dok je centralni dio na zidu gdje su izvodi – na taj način smanjili smo količinu grubih radova. Zahvaljujući kvadraturi i rasporedu, ostalo je mjesta za mali otok”, otkriva dizajnerica.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Što se samog izgleda tiče, predloženo je bilo nekoliko varijanti. Jedna od njih imala je kombinaciju tamnih i svijetlih fronti na elementima, što je dobar izbor ako postoji bojazan da će crna zatvoriti prostor. Klijenti su se ipak odlučili za prijedlog u kojem na sve fronte ide crni PET MAT, dok je za radnu ploču izabran Compact u dekoru betona.

“U posljednje vrijeme su izuzetno traženi materijali koji su mat i koji su otporni na otiske prstiju – finger free materijali. Tu bi svakako naglasio predvodnika i pionira toga trenda – pločasti materijal Fenix. Mat je i potpuno otporan na ogrebotine. Zatim se pojavila TOP MAT serija materijala, među kojima i PerfectSense Feelwood koji je drvni dekor, ali mat i otporan na otiske prstiju. Imamo i cjenovno malo prihvatljiviju opciju – tu je naš tzv. PET MAT kojeg smo koristili u ovoj kuhinji, a ima većinu navedenih svojstava”, objašnjava Mladen Lovreković iz Elgrada.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U visoki element, koji je montiran uz bočni zid, smještena je pećnica u ravnini ruku. Ovo je uvijek dobrodošao izbor jer uvelike olakšava pripremu hrane. Otok, iako nije velik, u potpunosti ispunjava svoju funkciju, a osim toga nudi dodatan skladišni prostor kao i dodatnu radnu površinu. Budući da su klijenti željeli veliki hladnjak, on nije skriven frontama, ali je zato usklađen bojom s ostatkom kuhinje.

“Uvijek se trudimo izgled povezati do zadnjeg detalja. Ovdje smo upravo zato odabrali tamnu metalnu obradu okvira za utičnice”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Ova kuhinja samo je još jedan dokaz da su tamne kuhinje apsolutni hit u uređenju interijera. Klijenti se često boje crnih pločastih materijala jer se teže održavaju. No, odaberete li materijal otporan na otiske, kojih danas zaista ima u ponudi, sigurni ste da će i održavanje biti lakše”, zaključuje dizajnerica.


 

Komentari