Skladna kombinacija dnevnog boravka i blagovaonice: brzinsko uređenje prostora od 19 kvadrata

Mladi bračni par zapeo je pri uređenju svojeg novog doma. Nakon postavljene kuhinje trebalo je osmisliti uređenje za ostalih 19 kvadrata open spacea odnosno blagovaonicu i dnevni boravak. Vlasnici su željeli suvremeni prostor pa su svi elementi u potpunosti bili prilagođeni njihovim željama.

 


Prvi korak bila je kupovina garniture za sjedenje koju su vlasnici poželjeli imati u crnoj boji uz zahtjev da mora biti udobna i dovoljno velika. Upravo se prema njoj odredio smjer ostatka uređenja.

Zatečena baza bila je drvo koje je vidljivo na letvicama i samoj kuhinji, a antracit je provučen kroz manje komade namještaja čime je postignuta skladna cjelinu. Na dio zidova postavljena je tapeta koja imitira beton i nekoliko efektnih drvenih letvica iza televizora.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Budući da garnitura zauzima veći dio prostora posebno se vodilo računa o odabiru blagovaonskog stola. Odabran je okrugli s četiri stolca u intenzivnoj narančastoj nijansi. Time se dobio neometani prolaz prema kuhinji.

Zahvaljujućim stolcima u boji, prostor u kojem prevladavaju bež i crna postao je življi. Što se tiče materijala, kombinirane su razne teksture vidljive na garnituri, stolcima i detaljima.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO:MARKO CINDRIĆ

Komentari