NIJANSE TERAKOTE I DAŠAK ISTOKA: uređenje za toplu i ugodnu spavaću sobu s karakterom

Tražite ideje za svoju novu spavaću sobu i htjeli biste malo drugačiji izgled koji inspiraciju crpi sa istoka? Imamo super prijedlog koji će vas nadahnuti da uređujući spavaću sobu stvorite nešto svoje, originalno!

 


Skandi, klasika, minimalizam – to su stilovi koje većina bira za spavaću sobu. Pa iako je igranje na sigurno garancija da nećete pogriješiti, ujedno je i garancija da nećete napraviti ništa spektakularno.

Stoga, poigrajte se stilovima i stvorite nešto svoje. Naša današnja inspiracija je spoj indijskih elemenata i turskog stila.

Orijentalni stilovi uređenja idealni su ako imate tamnu podnu oblogu koju je znatno teže uskladiti s interijerom nego svijetlije nijanse. Drvo u tamnijim bojama vraća se u modu, iskoristite to i naglasite prirodnu ljepotu ovog materijala.

“Komode, pogotovo drvene poput ovih, su uvijek dobar izbor kada prostoriji fali malo prirodnosti”, ističe Tea Tadej iz Perfecta Dreamsa.

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

A glavna zvijezda spavaće sobe ipak je krevet. Za orijentalne stilove pravilo je jednostavno – odaberite boju koju god želite. Mi smo ovdje izabrali nijansu terakota.

“Upravo je to odlično što možete sve sami birati. Odabirete svoju bazu kreveta, kombinirate je sa odabranim uzglavljem, birate model nogica, na kraju svemu tome dodajte još i dimenziju i materijal koji želite. I upravo tako možete stvoriti krevet, odnosno spavaću sobu kakvu ste si zaželjeli i za kakvu imate potrebe”, otkriva Tea Tadej.

Zakovice u boji starog zlata na uzglavlju idealno su se uklopile u orijentalni stil koji karakteriziraju boje i detalji. Najviše ga vole ljubitelji odvažnijeg i drukčijeg. Mističan je i upečatljiv, a stručnjaci za dizajn interijera uglavnom se slažu da bi se trebao odražavati u detaljima. Ako prostoru želite dodati dozu mistike, pripazite na osvjetljenje i u sobu uklopite neku zanimljivu lampu.

 

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

Kada imamo osnovu, možemo se pozabaviti i manjim elementima koji će nam dati stilski smjer. Birajte ukrasne jastučiće u toplim zemljanim nijansama, a sve začinite crvenkastim, crnim i zlatnim akcentima.

Budući da je orijentalni stil već sam po sebi raskošan i određen detaljima, pri kombiniranju baza, uzglavlja, boja i materijala za krevet držite se okvira zadanog stila. Pazite da ne pretjerate sa svime i priču ispričajte bojama!

 

InDizajn / Foto: Saša Lisjak

 

Komentari