Prije i poslije: opremanje kuhinje u prizemlju za mladi bračni par

U prizemlju stare obiteljske kuće mladi bračni par odlučio je stvoriti svoj dom. Uz dvije spavaće sobe, žele velik i ugodan zajednički dnevni prostor. Prva na redu je kuhinja – pogledajte kako smo je opremili.

prije

Kuhinja je L oblika. Jednu stranu čini kombinacija visokih i niskih elemenata, dok su na drugoj samo niski elementi, koji na kraju prerastaju u radni stol. Taj dio stana povezan je u cjelinu s dnevnom sobom preko fiksnog stola za blagovanje, a na sredini prostora nalazit će se kuhinjski otok.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

 

Fronte su izrađene od lakiranog medijapana, za radnu plohu smo odabrali compact ploču u crnoj boji koja je elegantno rješenje, a ujedno i vrlo otporno. Tek tada na red dolaze i kuhiinjski aparati.

Odabrane pločice nisu uobičajene. Upečatljive su bojom i uzorkom, a upravo takve idealne će podići jednostavnu sivu kuhinju.

Siva kuhinja oživjela je unošenjem kuhinjskih aparata u crnoj i srebrnoj boji. Mikrovalnu, pećenicu i hladnjak smjestili smo u istom bloku, a kuhinjska napa jedini je viseći element u prostoru. Perilica posuđa na idealnom je mjestu tik do sudopera.

 

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Otok je mjesto druženja i kuhanja. Na taj način otvorena je komunikacija prema dnevnom boravku.

Kako bismo kuhinji finalno udahnuli život, ondje smo smjestili posuđe i manja kuhinjska pomagala koja su ujedno i ukras prostorije.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari