Trend: stilske kuhinje

Iako su bijele kuhinje jednostavnih linija najčešći i najsigurniji odabir, stilske kuhinje sve su češći odabir mnogih.

Starinske, rustikalne, eklektične… kuhinje u posljednje vrijeme postaju poligon za eksperimentiranje sa starijim stilovima, ali na suvremen način.

Capture

Profilacije, starinski izgled, ručkice koje kao da desetljećima krase fronte, pa čak i odabir boja – sve to popularna su obilježja stilskih kuhinja. No, to ni ne čudi, s obzirom na to da daju poseban šarm i toplinu cijelom domu. Osim što odišu toplinom, ove kuhinje ujedno asociraju na neka minula vremena.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Da biste postigli ovakav izgled, nije potrebno mnogo – dovoljno je osloniti se na provjerene načine kako prostoriji dati starinski prizvuk. Na primjer, umjesto uobičajene bijele, birajte pastelne ili sive nijanse boje. Ravne, sjajne fronte zamijenite onima s izraženim profilacijama, a umjesto da ručkice skrivate, ponosno ih pokažite. Sve to začinite pokojim romantičnim detaljem.

Fredrik J Karlsson
Fredrik J Karlsson

Detalji igraju vrlo važnu ulogu u svakoj prostoriji i svim stilovima uređenja, no u stilskim kuhinjama iznimno su važan element kako bi se dodatno unio dašak romantike.

No ipak, nemojte pretjerivati i vodite se onom – manje je više. Imajte na umu da će pretjerana količina detalja i motiva vizualno zakrčiti prostoriju i stvoriti potpuno suprotan dojam od željenog.

Komentari