ZA LJUBITELJE DIY PROJEKATA: izradite sami božićni vijenac za vrata

Volite izrađivati sami blagdanske dekoracije ili priželjkujete napokon se okušati u njima? Predlažemo da po uputama InDizajn tima izradite vijenac kojeg možete objesiti na vrata, prozor, zid…

 


Blagdani su vrijeme kada posebnu pozornost posvećujemo ukrašavanju doma. Ovaj puta ćemo vam pokazati kako izraditi ukrasni vijenac za ulazna vrata kojeg možete smjestiti i u neki drugi kutak doma.

“Izabrati božićne ukrase i rasporediti ih po domu posebna je vrsta veselja. Tim više ako ukrase izradite sami. Za izradu vijenca za vrata trebat će vam tek nekoliko dekoracija, spretne ruke i malo mašte”, ističe Mirjana Mikulec.


POTREBAN MATERIJAL:

– Baza za vjenčić

– Umjetno zelenilo

– Kuglice

– Božićni ukrasi

– Ukrasna traka

– Žica

– Konopac

– Silikonsko ljepilo

 

Foto: Marko Cindrić

POSTUPAK IZRADE:

1. Prvi korak je stavljanje zelenila na bazu. Potrebno je grane vezati ih žicom oko koluta, kako biste ga učvrstili. Rasporedite grane tako da nema praznina i da djeluje raskošno.

2. Kuglice i ostale božićne ukrase odaberite po želji. InDizajn tim se odlučio za decentnu varijantu u zemljanim bojama pa je kombinirao zelenu i smeđu.

3. Ukrase na vijenac pričvrstite silikonskim ljepilom.

4. Na samom kraju dodajte ukrasnu vrpcu na koju ćete objesiti vijenac.

 

“Nadam se da vam se vijenac svidio. Vi svoj, naravno, izradite po vlastitu ukusu, odabirći grane, kuglice i ostale dekoracije koje vam se sviđaju. Kombinirajte boje i ukrase po želji i bez riječi poželite toplu dobrodošlicu u svoj dom!”, poručuje dizajnerica.


 

Foto: Marko Cindrić

A ako vam se izrada vijenca čini kompliciranom, ukrasiti možete i granu. InDizajn tim se poigrao kombinacijom kuglica. Dio njih lijepljen je i pričvršćen žicom na granu, dok su druge obješene na žicu.

Ovako jednostavno ukrašene grane  možete objesiti bilo gdje u interijeru ili na ulazna vrata.

 

 

 

Komentari