Humanitarni makeover: preuređenje dječjeg doma “Pula”

Puno kreativnosti, dobre volje, ali i truda bilo je potrebno za opremanje dječjih domova diljem Hrvatske u sklopu akcije “Reci DA!”. Nakon mjeseci priprema i radova, Dječji dom “Pula” još je jedan u nizu dovršenih koji je zasjao u novom svjetlu. Pogledajte kako sada izgleda!

Opremali smo dvije prostorije namijenjene učenju i druženju djece. Zato smo prostor uredili tako da bude udoban i topao kako bi djeca mogla nesmetano obavljati domaću zadaću. Dobili smo prostor za rad, druženje i zabavu te puno skladišnog prostora.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Prostorom dominira zelena nijansa. Istovremeno je opuštajuća i potiče učenje, kako tvrde psiholozi.

IMG_0569
Foto: Darko Mihalić

Zidove smo ukrasili policama u odgovarajućoj boji kako bi štićenici doma ondje mogli spremati knjige i ostale stvari potrebne za ispunjavanje školskih obveza.

IMG_0571
Foto: Darko Mihalić

Dio prostora za učenje smješten je u središtu prostorije, a drugi se dio nalazi uz zid. Osigurali smo i klupicu za sjedenje, kao i ormar za spremanje stvari.

IMG_0572
Foto: Darko Mihalić
IMG_0573
Foto: Darko Mihalić

Za razliku od prve, druga je prostorija u pastelnim tonovima. Ipak, držali smo se istu shemu i elemente prostora pa se i u ovdje nalazi zona namijenjena učenju, ali i druženju te pohrani stvari.

IMG_0574
Foto: Darko Mihalić
IMG_0575
Foto: Darko Mihalić
IMG_0576
Foto: Darko Mihalić

Humanitarna akcija “Reci DA! ide i dalje, a sudjelovati možete kupnjom P&G proizvoda u trgovinama Lidla. Uključite se u akciju i recite DA! za osmjehe na dječjim licima diljem Hrvatske.

Kako vam se sviđa novi izgle prostorija dječjeg doma? Recite nam u komentaru!

Komentari