SVE JE MOGUĆE: totalni makeoveri koji će vas oduševiti i nadahnuti

Prilikom kupnje derutnog stana ili pak renovacije postojećeg, teško nam je zamisliti kako bi on mogao izgledati nakon preuređenja. Stoga je dobro nadahnuti se drugim primjerima temeljitih adaptacija. Mi vam nudimo njih osam!

 

 

U uređenju je vrlo bitno, ne samo ako je riječ o dizajnerima ili arhitektima, imati viziju. Pustiti mašti na volju, oboružati se optimizmom i zamisliti kako bi prostor, bez obzira na trenutno stanje, mogao izgledati. A mnoge od nas upravo derutni prostori koji se nude na prodaju, iako su možda savršeno rješenje za nas, odbili od kupnje. Jednostavno, nismo mogli zamisliti kako će izgledati nakon što se preurede…

Spremate li se na kupnju novoga doma ili adaptaciju postojećega, nudimo vam osam primjera temeljitih adaptacija koji će vas nadahnuti i ohrabriti da možete vidjeti potencijal prostora. Kao što se možete uvjeriti, doista je nadahnutom vizijom i pomnim planiranjem uz savjetovanje sa stručnjacima, sve moguće!

 

PRAVO MJESTO ZA BLAGOVAONICU

Veliki hodnik u starome stanu imao je neiskorišten prostor za ostavu ili garderobu. Kako se prekoputa nalazila kuhinja, a do njega i vrata od dnevnog boravka, vlasnik je odlučio od te male sobice načiniti prostor za blagovanje. Veću dozu povezanosti s kuhinjom i boravkom omogućilo je stvaranje prozora prema boravku te otvoren prostor, bez vrata.

Foto: Revista MiCasa

 

SPAVAONICA S NOVIM POGLEDOM

Derutna soba, koja je prije služila kao blagovaonica teško je bila zamisliva kao nova spavaonica. No, adaptacijom je doista zaživjela u punom sjaju. Obnovljeni zidovi i podovi, štukature, ležaj, noćni ormarići, zavjese i dekoracije unijeli su novu priču. Lođa je pretvorena u dio prostorije, a zamišljena je kao kutak za čitanje, jutarnje ispijanje kavice, opuštanje i uživanje u pogledu.

Foto: Revista MiCasa

 

OD BEZLIČNOSTI DO NEPONOVLJIVE ATMOSFERE

Stara kuća za odmor bila je uređena bez puno pažnje, s komadima namještaja koji bolje odgovaraju eksterijerima a ne interijerima. Polukružni svodovi dodatno su narušavali estetiku prostora jer su obojani u tamnu nijansu žute što je dodatno zagušivalo prostor.

Renovacijom je unesen stil shabby chica i rustike, idealnih za kuće za odmor. Neutralni svijetli tonovi namještaja i obloga stvorili su iluziju prostornosti pa dnevni boravak izgleda znatno veće nego prije.

Foto: Revista MiCasa

 

MODERNIZIRANI VINTAGE UGOĐAJ

Vintage kuhinje u bijeloj, sivoj ili bež boji s dodatkom dekora drveta (najčešće radna ploha) vrlo su popularne ne samo u kućama za odmor nego i modernim interijerima. Retro šarmu doprinijele su keramičke pločice – cvjetnog uzorka na podu i uske metro na zidu, a moderna napa i kuhalo unijeli su moderne elemente.

Foto: Revista MiCasa

 

SJAJNA DOZA STILA

Stara kuhinja s dekorom hrasta trebala je hitnu renovaciju. Vlasnici su došli na ideju da dnevni boravak, koji je bio odmah do kuhinje spoje u jedan prostor. Tako su dobili super dnevnu zonu, sjajnu stilsku kombinaciju starog i novog, u kojoj se klasična tamna boja drveta savršeno snašla s modernim minimalističkim visilicama i ormarima s policama.

Foto: Revista MiCasa

 

OD OSREDNJOSTI DO KUHINJE ZA PAMĆENJE

Kuhinjski prostor u starome građanskom stanu je bez vanjskih otvora stoga je otvoren prema hodniku i dnevnom boravku skidanjem vrata i rušenjem dijela zida. No, samom izgledu kuhinje nije se posvetilo dovoljno pažnje prilikom prošle adaptacije pa je sada uslijedila nova. Trendi antracit i crna u kuhinji unijele su dizajn za pamćenje, a sve je oplemenjeno drvenim detaljima.

Foto: Revista MiCasa

 

SAVRŠENO ISKORIŠTENA LOĐA

Lođa koja je dio dnevnog boravka iskorištena je za radni kutak. Bilo je dovoljno staviti novu boju na zidove, jednostavne bijele police i uski konzolni stolić koji je poslužio kao radni te ormarić s ladicama. I tako je dobiven šarmantni i funkcionalni radni kutak!

Foto: Revista MiCasa

 

RUSTIKA SA ŠARMOM

Vlasnici su renovacijom svakako željeli sačuvati kamin, dok je sve ostalo bilo potrebno mijenjati – od vanjske stolarije, zidnih i podnih obloga, pa sve do namještaja i detalja. Zbog malih otvora korištene su svijetle nijanse drveta te bijela i bež.

Foto: Revista MiCasa

 

 

Izvor: Revista MiCasa

Komentari