MODERNE, TOPLE I ŠARMANTNE: fantastične ideje za kupaonice s tuš kabinom

Planirate u svome novome domu ili prilikom adaptacije osmisliti kupaonicu s tuš kabinom? Usto biste željeli da je moderna, ali i da ima topline i ugode? Pronašli smo nekoliko prijedloga koji će biti i više nego dobra inspiracija!

 

 

Tuš kabine polako istiskuju glomazne kade iz kupaonica. Za to postoji niz razloga, a među najvažnijima su svakako oni da tako imamo više prostora u ionako skučenim kupaonicama, prostor djeluje prozračnije, odgovara suvremenom, brzom načinu života u kojem nemamo vremena za izležavanje u kadi…

Bilo bi naravno najbolje imati i jedan i drugi element u svome domu, no, odluka ipak, zbog svega navedenoga, pada na kupaonicu s tuš kadom. No, ipak bismo htjeli zadržati malo “lounge” atmosfere, koju kada nudi. Kako postići takvu ugodnu, toplu i opuštajući atmosferu i u kupaonicama s tuš kabinom, saznajte u nastavku!


ZEMLJANI TONOVI

Zemljani tonovi doprinose dojmu topline i omekšavaju načelno hladne materijale poput stakla, metala i keramike. Kako je bež već klasika, razmislite o toplim nijansama žute, zelene i smeđe, koje su također poželjne u kupaonicama. Tonovi oker žute, maslinasto ili mint zelene, tamnozelene ili primjerice svjetlo, tamno smeđe i capuccino smeđe opustit će nas i stvoriti od kupaonice intimnu oazu. One ne moraju dominirati – dovoljno je da se nalaze u akcentima.

 

Foto: El Mueble

PASTELNI AKCENTI

Nježni pastelni tonovi bez razloga se izbjegavaju u kupaonicama, iako im je tu itekako mjesto. Ako ne želite riskirati i odabrati keramiku ili ormariće u takvim nijansama, uvijek vam ostaju detalji  poput galanterije (čaše za četkice, kutija za sitnice, kutije za sapun…) ili primjerice ručnika i malog tepiha. Ovi sitni, ali bitni detalji bit će sjajni stilski i koloristički akcenti u monokromatskim ili u kupaonicama gdje vladaju neutralne boje te će unijeti toplinu.

Tome dodatno doprinose oblici pločica, sanitarija i detalja. Zaobljenim linijama i kružnim oblicima unosite mekoću i toplinu u prostor.

Foto: El Mueble

 


PRIRODNI MATERIJALI

Prirodni materijali, ali i oni koji ih oponašaju, unose toplinu u svaki prostor. Staklo i keramika jednostavno će izgledati znatno manje hladno kada se kombinira s prirodnim materijalima poput drveta ili pamuka.

Ako imate kosi strop, razmislite o gredama ili sačuvajte i obnovite postojeće. Ubacite poneki detalj od pletenine poput košara, kutija ili mini tepiha te ne zaboravite zelenilo – u tegli ili rezano.

Foto: El Mueble

KERAMIKA U TOPLIM NIJANSAMA

Već samim odabirom glavnih elemenata, u koje svakako spada i keramika, možete unijeti toplinu. To ćete najlakše postići pločicama s popularnim uzorkom drveta. Pored ovakvih pločica, birajte sve ostale zemljane tonove a nemojte zaboraviti ni pastelne nijanse. One se mogu nalaziti samo na jednom zidu ili pak dijelu zida. Ili njima možete vizualno odijeliti prostor. Primjerice, umivaonik od tuša ili mjesta gdje se nalazi školjka. Novi trendovi stavljaju pločice s uzorcima ili u drugoj boji u tuš kabine – uglavnom na jedan ili dio zida ili primjerice njima oblažu unutarnje police u koje se odlažu sredstva za higijenu.

 

Foto: El Mueble

SITNI DETALJI

Kao što smo već napomenuli, s detaljima možete postići željenu atmosferu, što je naročito dobar prijedlog ako je kupaonica već gotova i opremljena u hladnim tonovima. Tegle od pletenine ili u toplim i pastelnim nijansama, male klupe, ljestve ili košare od pletenine učinit će čudo. Potražite u trgovinama vaze i bočice s retro tamnim zelenim ili smeđim staklom ili samostojeća ogledala s drvenim okvirom.

Foto: El Mueble

 

Izvor: ElMueble

Komentari