Kako je smočnica postala IN mjesto u domu? Zavirite u kuhinje svjetskih zvijezda!

U zadnje vrijeme sve se više priča o pomalo zaboravljenoj prostoriji u domu. Riječ je o smočnici, ostavi ili špajzi – kako god je zvali, očito je da su zvijezde poludjele za novim trendom.

 

 

Najveći hit na Instagramu, kada je pitanje uređenje interijera, su lijepo uređene i organizirane – smočnice. Sigurno niste mislili da je i to moguće, no postoje profesionalni organizatori prostorija za hranu.

Trend je već zaludio zvijezde poput glumice Gwyneth Paltrow, koja inače ima i svoj lifestyle portal, zatim reality zvijezdu Khloe Kardashian koja ima posebni odjeljak u smočnici samo za vrste kiselih krastavaca, a zadnja u nizu koja je pokazala svoju savršeno organiziranu smočnicu je manekenka i supruga Johna Legenda – Chrissy Teigen – koja je postala prepoznatljiva i po svojem kulinarskom umijeću.

Tema hrane omiljena je i među poznatima, a mi vam uz nove trendove donosimo i nekoliko savjeta kako da sami dovedete u red svoj kutak.

1. ISKORISTITE SVAKI KUTAK

Ovisno o tome s koliko prostora raspolažete, no izdvojite barem jedan ormar za hranu. Na dubljim policama dobro će vam doći košare u kojima ćete držati namirnice sortirane po grupama, dok na donje police posložite sve namirnice koje često ne koristite. Police kojima je najjednostavniji pristup i koje su najviše na dohvatu rezervirajte za namirnice koje najčešće upotrebljavate.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli THE HOME EDIT ® (@thehomeedit)

 

2. LIJEPO DIZAJNIRANI SPREMNICI

Iako je zbog različite ambalaže ponekad teško postići sklad, ostava će biti urednija ako suhe stvari poput tjestenine, brašna, žitarica… i ostalih sitnica posložite u teglice ili lijepo dizajnirane spremnike.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Busy Philipps (@busyphilipps)

3. LAKO ZA ČIŠĆENJE

Urednost i čistoća vrlo su važne za zdravlje, osim toga lakše ćete kontrolirati svu hranu koju skladištite. Redovito čišćenje i dobra organizacija ključni da biste bili zadovoljni i da bi vaša ostava bila maksimalno iskorištena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mandy Moore (@mandymooremm)

Komentari