Ovako obojeni zidovi pravi su hit na Pinterestu

Mnogima omiljen i nezamjenjiv Pinterest pravo je vrelo inspiracije za sve one koji traže povoljne i atraktivne načine kako osvježiti svoj dom. Jedan od posljednjih trendova svakako su zidovi obojeni tako da ne prate arhitektonski zadane linije, već stvaraju originalne i neočekivane oblike.

Osim što djeluje efektno i originalno, ovaj način bojenja može biti i cjenovno povoljniji – manja količina potrebne boje znači i veću uštedu, osobito imate li već sve zidove obojene bijelom bojom.

Osim što djeluje efektno, ovakav način bojenja možete iskoristiti i kako biste dio stana ili prostorije vizualno izdvojili od ostataka, osobito ako je riječ o prostoriji koja ima više zona. Imate li primjerice dnevni boravak u sklopu kojeg se nalazi i biblioteka, radni kutak ili blagovaonica, zone možete vizualno odvojiti upravo nanosom druge, neočekivane boje.

Ako ipak nemate mirnu ruku, možete isprobati i sljedeći način bojanja – jednostavno pri dnu zida krenite nanositi boju tako da ona potpuno prekrije prijašnju boju zida, a kako se primičete srednjem i gornjem dijelu zida, nanose učinite rjeđima. Tako ćete na jednostavan način dobiti zanimljiv efekt.

Pri odabiru boja svakako pripazite na to da si pašu te da nisu pretjerano intenzivne – sam način bojanja prilično je upečatljiv, a prejake boje mogle bi djelovati neuredno i neskladno. Najsigurniji odabir su nježne i pastelne boje ili pak one neutralne.

 

Za one spretne i vješte među vama donosimo još jednu ideju – bojanje u obliku kruga! Ovako nanesena boja odlično izgleda u pozadini kakvog rasvjetnih tijela imitirajući tako svjetlost, osobito ako je riječ o žutoj boji. Naravno, pun pogodak bit će i druge boje nanesete li ih na akcentni zid u prostoriji. Ako je riječ o spavaćoj sobi, to nka bude zid uz koji se nalazi uzglavlje kreveta, a ukoliko je riječ o dnevnom boravku, to je najčešće zid uz koji se nalazi trosjed ili kamin.

U nastavku donosimo još nekoliko ideja koje ćete željeti isprobati.

Komentari