Tri super načina za osvježenje doma minimalističkim dodatcima

Planirate osvježenje doma, a minimalizam vas baš i ne privlači? Ako mislite da je minimalizam dosadan, razmislite ponovo. Želite li u dom unijeti dašak ovog popularnog stila, to nikako ne znači da ga morate i lišiti karaktera. Donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete u svom domu jednostavno postići potpuno novi look bez puno muke.

Ne, ne morate isprazniti svoje police i maknuti pola namještaja koji imate, ali poželjno je da izbacite ono što ne koristite i što vam se više ne sviđa. Umjesto toga, police ispunite stvarima koje vam se stvarno sviđaju i koje imaju neko značenje. Ona ružna figurica koju ste dobili od prijateljičine prijateljice prije 17 godina doista ne spada u tu kategoriju.

MODERNA BLAGOVAONICA: upečatljiva kombinacija crne i narančaste prostoru je dala karakter

Foto: H&M Home

Kupite (nove) ukrase

Da, katkad je vrijeme za nabavku novih ukrasa koje niste naslijedili, dobili za rođendan ili neku drugu prigodu. Odaberite nekoliko ukrasa koji stvarno jesu po vašem ukusu i na koje će vam pogled rado sletiti kad ste u svom domu. Mirisne svijeće, svijećnjaci, vaze, slike i slični predmeti odlični su saveznici za postizanje novog looka.

EUKALIPTUS U TEGLI: posadite omiljenu zelenu dekoraciju i osvježite svoj dom

Foto: Primark
Foto: Primark
Foto: Primark

Osvježenje doma monokromatskim dodatcima za blagovaonicu i kuhinju

Ovaj dio doma nekako često zaboravimo, no svakako mu vrijedi pokloniti malo pažnje. Naš je savjet da odaberete dodatke poput zdjelica, tanjurića, pa i stolnjaka ili salveta u neutralnim nijansama jer će se najjednostavnije uklopiti u vaš postojeći set, a opet će vam dati dozu nečeg “novoga” za pravo osvježenje doma.

Zavirite u monokromatski stan Anastasiije Andreichenko

Foto: H&M Home
Foto: Primark
Foto: Primark

Dodatci koji razliku čine

Ne zaboravite na krevet ili trosjed. Ovdje su za dodatnu cozy dozu i osvježenje doma uvijek poželjni dodatci poput novih ukrasnih jastučića ili kakve deke, prekrivača i sl. Birajte one u bež, sivim ili griege nijansama, a toplinu ostvarite odabirom bogatih, pletenih ili tkanih materijala. Izbjegavajte tanke i tipično “ljetne” materijale poput lana, jute i tankog pamuka.

NEUTRALNO S EFEKTNIM NAGLASCIMA: kopirajte stil ovoga dnevnoga boravka i postignite željeni stil

Foto: Primark
Foto: H&M Home
Foto: H&M Home
Foto: Primark

 

 

Komentari