MAKEOVERI U MIJINOJ SPAVAĆOJ SOBI: savršene ideje za osvježenje vaše spavaonice

Mia Martinović iz Cetinja zaljubljenica je u interijere te njezin dom vrlo često doživljava promjene. Oduševili su nas njezini jednostavni, a vrlo efektni mali makeoveri koje je radila u svojoj spavaćoj sobi. Vjerujemo da će i vama poslužiti kao dobro nadahnuće!

 

 


Svjesni smo da su promjene, ma i one najsitnije poput razmještaja ili novog detalja, dobrodošle u svakom prostoru. Sve izgleda drugačije, svježije i tako se borimo protiv monotonije i zasićenja koje donosi svaki prostor, ma koliko god bio uređen po našim željama.

No, često nam nedostaje ideja kako bismo mogli unijeti promjene. Stoga smo pronašli inspiraciju – spavaću sobu Mije Martinović iz Cetinja u Crnoj Gori, o čijem smo domu i pisali prije nekoliko godina (LINK DOLJE).

 

Idemo u Crnu Goru. Oduševio nas je topli i šarmantni country stil u domu mlade tročlane obitelji


NAKON ADAPTACIJE I USELJENJA

Mia je sa suprugom Goranom u svoj novi dom uselila 2017. koji se nalazi u staroj zgradi pa je bilo potrebno renoviranje. Ovako je  izgledala njezina soba nakon adaptacije – jednostavno i umirujuće. Iako bazično opremljen, prostor ima šarm koji mu daju metalni krevet rađen po mjeri  te raskošni luster kao i ukrasni jastuci.

‘Tada još uvijek nisam imala ideju u kojem pravcu želim ići, bila sam u 8. mjesecu trudnoće i doista nisam imala puno vremena razmišljati o detaljima u spavaćoj sobi, pa je ubrzo uslijedio makeover”, objašnjava Mia koja je sama šivala lanene zavjese kao i ‘suknjicu’ za krevet, koja je došla kasnije.

 

Foto: Privatni arhiv

 


PRVI MAKEOVER

Novi zidni ormarići rađeni po mjeri i nova boja na zidu bili su prilika da se i akcentni zid malo preuredi. Na njega su stavljene simpatične mini metalne teglice s cvijećem, što je na prvu možda neobičan, no vrlo efektna izbor za akcenti zid u spavaćoj sobi. Teglicama je dodan uokvireni natpis.

“U tom trenutku mi je to djelovalo sasvim dovoljno, ali nakon nekog vremena učinilo mi se prazno… kao da mi je nešto nedostajalo”, govori Mia.

 

Foto: Privatni arhiv

A ONDA JE NA RED DOŠLA OPEKA…

Kako Mia nije bila u potpunosti zadovoljna kombinacijom teglica i natpisa, a i otpočetka renoviranja je postojala ideja da se, pored kupaonice i u spavaću sobu postavi cigla, uslijedio je novi makeover.

A priča o ovim opekama je sasvim posebna. Naime, korištene su opeke stare 50-ak godina, iz hotela koji se morao rušiti. A i tehnika postavljanja bila je vrlo osebujna…

“S obzirom na to da nam širina opeka nije odgovarala rezali smo je na plocice od po 3 cm i lijepili. Na kraju smo špricom za kreme i kolače popunjavali fuge. Ovo je bio prvi moj i suprugov projekt u stanu i bili smo poprilično ponosni na njega”, otkriva Mia te dodaje kako jako voli opeku.

“Opeka mi je efektna bez ikakvih dekoracija, a opet, što god da se i stavi na nju, dobro se uklapa”, dodaje.

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

MAKEOVER OBITELJSKIM FOTOGRAFIJA

Novi tepisi, i to dva modela, jedan preko drugog, bili su povod za izmjenu dekoracija na akcentnom zidu. Na mjesto uokvirenog natpisa došle su uokvirene obiteljske crno-bijele fotografije koje imaju vrlo lijepu kompoziciju.

“Ovo je ideja koju sam pokupila na instagramu, a svidjela mi se između ostaloga jer daje neku toplinu prostoru i intimnu notu”, kaže Mia koja je ljubiteljica bijele posteljine te uglavnom nju i koristi. Ona je vrlo zahvalna zbog svoje neutralne nijanse pa se lako prilagođava svim promjenama u prostoru. Uz nju, ističe Mia, ide svaka kombinacija boja tako da joj je pogodna za mijenjanje dekora po sezonama.

 

Foto: Privatni arhiv

Isto tako, ako želite kombinirati više tepiha, juteni kao baza je jako dobra ideja jer ga je lako kombinirati s drugim modelima. Mia ne kupuje neprestano nove tepihe, nego, kako kaže, samo napravi rotaciju postojećih koje ima u stanu.

“Trudila sam se kupovati uvijek tepihe neutralnih nijansi kako bi odgovarali svakoj prostoriji”, otkriva vlasnica.

Foto: Privatni arhiv

TOPLI JESENSKI MAKEOVER

Jedan od načina unošenja promjena u spavaću sobu za Miju su prekrivači, ali i ukrasni jastuci, odnosno nove jastučnice. Promjena je itekako vidljiva, a to je ujedno i najjeftinija opcija.

Ovdje je ukrasnim jastucima, u toplim zemljanim nijansama dodana stara karta svijeta za topliji vintage ugođaj.

 

Foto: Privatni arhiv

“Kada je o dekoru riječ, nastojim da sve dobije svoje mjesto, često neke stvari istaknem pa ih opet stavim u drugi plan i uvijek prilagođavam sezonama”, ističe Mia.

Foto: Privatni arhiv

SAMO JEDNA DEKORACIJA MOŽE UČINITI ČUDO

Spavaće sobe, kao ni sve prostorije manje kvadrature ne trpe previše dekoracija i detalja. Stoga, akcentni zid u spavaćoj sobi može imati samo jednu dekoraciju, i sve će izgledati vrlo lijepo, a promjena će biti primjetna.

Mia se ovaj put odlučila za staru metalnu vjetrenjaču.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Foto: Privatni arhiv
Komentari