JEDNOSTAVNO, LIJEPO I PRAKTIČNO: ideje za mini blagovaonski stol u skučenoj kuhinji

Ako imate malu kuhinju i nemate gdje smjestiti stol i stolice, nemojte nikako odustati od ideje za kreiranjem kutka za blagovanje. Ovi praktični primjeri pokazuju kako ih možete osmisliti!

 

 


Male kuhinje naša su svakodnevica, pa se dogodi da nemamo kamo sa stolom i stolicama za blagovanje. Skučene kvadrate može malo izvući situacija u kojoj je kuhinja dio otvorenog dnevnog prostora koji nudi mogućnost da se stol i stolice ipak nekako uguraju između kuhinje i boravka. No, nekada to nije moguće pa je potrebno naći kutak u kuhinji.

U nastavku vam nudimo ideje kako možete u kuhinjski prostor, bez obzira je li riječ o zasebnoj prostoriji ili otvorenom dnevnom prostoru, pronaći mjesto za blagovanje.

Ovo je izvrsna ideja za apartmane i vikendice ali i kada je blagovaonica u drugoj prostoriji pa vam treba praktičan kutak za jutarnje ispijanje kave ili brze obroke!

Foto: ElMueble

MINI MODUL

U malim stanovima, pa tako i kuhinjama svaki centimetar je bitan. Tako dio radne plohe, šanka ili kuhinskog otoka možete iskoristiti za malu nadogradnju u vidu minijaturne plohe za doručak ili kavicu. Kako bi se istaknula kao poseban sadržaj, plohu možete osmisliti u nekom drugom materijalu, kao što je ovaj drveni modul.

Foto: ElMueble

UNUTAR POLICE

U ovoj modernoj kuhinji mali šank za doručak ugrađen je u prostor za police. Izrađen je od hrastovog furnira kako bi dobio prirodi touch, ali vi možete staviti materijal različit od polica kako bi se element za blagovanje isticao.

Za isticanje dobro može poslužiti polica od nekog drugog materijala ili u drugoj boji.

 

Foto: ElMueble

PRODUŽENJE KUHINJSKOG OTOKA

Ako vam je potreban pravi stol, za više osoba, ova ideja mogla bi biti pravi pogodak. Višenamjenski kuhinjski otok postao je produživanjem gornje plohe pravi stol za blagovanje. Dobra stvar je što se može iskoristiti i radna površina za blagovanje: odlaganje pića i hrane.

Stolice neka budu od nekog drugog materijala, jer će se tako naglasiti i dodatna uloga kuhinjskog otoka. Stolice od pletetnine dat će prostor toplinu.-

Foto: ElMueble

 


ŠANK PODRŽAN KOMODOM

Ovaj prijedlog čini nam se baš originalan te naročito praktičan za male stanove i apartmane za najam! Šank je tako koncipiran da ga umjesto nogica s jedne strane podupire ormarić za pohranu, kombinacija ladica i polica.

Pored toga, plava boja zidova i crvena stolica daju energiju kuhinji.

 

Foto: ElMueble

 


ISKORIŠTAVANJE PROSTORA ISPOD PROZORA

Prostor ispod prozora uglavnom je rezerviran za radijator. No, čak i kada je radijator prisutan, iznad njega se može, uz pomoć nekog pločastog materijala oformiti stol za blagovanje. Dodatni bonus je pogled koji imate dok sjedite za njim.

Ovakav koncept možete napraviti i tako da je stol okrenut prema zidu bez prozora, a kako to izgleda, možete vidjeti u našoj galeriji.

 

Foto: ElMueble

PRAKTIČNA SKLOPIVA PLOČA

Najjednostavnije rješenje je ponekad i najučinkovitije. Uz šank ili kuhinjski otok pričvrstite sklopivu ploču koja će se moći spuštati i tako osloboditi dragocjeni prostor nakon što objed za stolom bude gotov.

Foto: ElMueble
Komentari