Idemo u Crnu Goru. Oduševio nas je topli i šarmantni country stil u domu mlade tročlane obitelji

U istoj zgradi u kojoj je odrasla, Mia je pronašla stan od 60 kvadrata koji je odgovarao potrebama njezine obitelji, koju čine suprug Goran i kćerkica Žana. No, prije useljenja bila je potrebna temeljita adaptacija u koju su mladi supružnici bili itekako uključeni budući da su sami postavljali cigle na neke zidove…

 

 

Iako je trebao temeljitu adaptaciju, stan od 60 četvornih metara u Cetinju Miji i njezinu suprugu Goranu činio se idealnim za zajednički dom u kojem će živjeti s kćerkicom Žanom. Mladim supružnicima sviđao se dio grada u kojem se stan nalazi, a k tome je Mia provela gotovo cijeli svoj život u ovoj zgradi. U toj zgradi još uvijek žive njezini roditelji, tako da je ovo za mlade supružnike bio dodatni bonus.

Stan se nalazi u prizemlju i sastoji se od ulaznog prostora, kupaonice, dnevne zone s kuhinjom, blagovaonicom i boravkom, spavaćom sobom i dječjom sobom koja je stvorena od dnevnog boravka kako bi trogodišnja Žana imala svoj kutak za igru i spavanje.

 

Foto: Privatni arhiv

Kako je bio u prilično lošem stanju, stan je bilo potrebno obnoviti, od podova, zidova i novog namještaja pa do stvaranja nove prostorije. Namještaj su uglavnom radili po mjeri kako bi se prostor što bolje iskoristio. Krevet u spavaćoj sobi te klupa od kovanog željeza u dnevnom boravku ručni su rad, dok su dobar dio detalja izradili sami jer ih je bilo jako teško pronaći u domaćim trgovinama.

U svemu tome Mia i Goran aktivno su sudjelovali, jer su željeli da njihov dom ima osobni pečat i odražava ono što vole, a to su prije svega prirodni materijali i country stil. Ili, kako ga Mia naziva – farmerskim.

Foto: Privatni arhiv

“Opeka i drvo su nam velika ljubav. Opeka je iz starog hotela koji se rušio, a zidali smo je ja i suprug. Sve potrebne savjete za postavljanje opeke dobili smo od jedne prijateljice s Instagrama, koja je bila velika pomoć”, otkriva Mia. Ona i Goran obložili su opekom zidove u spavaćoj sobi i kupaonici, koja još nije do kraja gotova. Kao ni dnevna soba, koja će doživjeti vrlo skoro malu doradu.

Vlasnici su naime toliko zavoljeli opeku, da ju planiraju staviti na dva zida u dnevnom boravku. Pored opeke, drveta i drugih prirodnih materijala, vintage komadi namještaja i detalja je ono što definira ovaj prostor.

Foto: Privatni arhiv

“Ovo bih nazvala nekim farmerskim stilom, iako sam još u fazi sakupljanja starina. Ovakvim uređenjem kao da prizivam kuću na selu, životinjice i vrt…to je moja tiha patnja. Volim ovaj stil jer mi je topao i nadam se da sam upravo ovaj ugođaj uspjela prenijeti i u svoj stan”, otkriva Mia koja je ljubav prema country stilu otkrila za svoga boravka u Americi. Tamo je naime jako zastupljen ovaj način uređenja.

“I danas se trudim, kada netko od prijatelja ide tamo, da mi donese po neki detalj iz trgovina koje prodaju ovakve stvari”, ističe Mia, nadodajući kako joj je velika inspiracija u uređenju njezina jednostavnog doma koji osvaja svojom toplinom i stilskom usklađenošću te zanimljivim detaljima bio Pinterest.

“Kada mi na um padne neka ideja, potražim odmah na Pinterestu, kako bih imala “bolju sliku””, govori Mia.

 

 

Komentari