SVE JE STALO U 30 KVADRATA: mali mobilni dom u stilu seoske kuće za mladu četveročlanu obitelj

Željni malo drugačijega života, koji će biti znatno jednostavniji i prirodniji, mlada obitelj iz Kanade odlučila je preseliti se u kamp kućicu te za nju pronašla i parcelu na kojoj može trajno biti

 

 

Zasićeni gradskim životom u stanu, Emma i Joel su se s njihove dvije kćeri Islom i Ivy odlučili preseliti u kućicu te za nju pronašli i odgovarajuću parcelu u području Britanske Kolumbije, u mjestašcu Abbotsford. Iako ima jedva 30 četvornih metara, vlasnici su procijenili da kamp kućica ima dovoljno prostora za njih četvero te da zadovoljava sve njihove potrebe.

U tome im je pomogla i činjenica da kućica ima visinu koja joj omogućuje krevete u niskom potkrovlju te eksterijer na kojem su napravili drvenu terasu koja služi kao produženi dnevni boravak. Tijekom lijepog vremena na terasi obloženoj deckingom može se boraviti veći dio dana, a tu je i vintage mini aluminijski bazen za djevojčice. Odmah iza kuće je i šuma koja nudi svježi zrak i duge šetnje.

Foto: Living Big in a Tiny House

“Preselili smo se jer smo htjeli nešto drugačije, da budemo što bliže prirodi i što jednostavnijem životu. Željeli smo biti fokusirani na to da kvalitetno provodimo svoje vrijeme i ne opterećujemo se, kada dođemo s posla, s neredom u domu. Ovako učimo puno o sebi, prije svega da možemo bez puno stvari kojima smo do sada bili okruženi”, govore vlasnici koji ne znaju koliko dugo će ostati u svom novom domu i hoće li jednoga dana preseliti u veći. Ako se to i dogodi, svakako će zadržati kućicu, jer se s njom, budući da je mobilna, može putovati i kampirati.

Za projekt kućice zaslužan je Mint Tiny Homes, a White Orchad Interiros je osmislio uređenje, vodeći se konceptom modernog country stila u mobilnim kućicama koje imitiraju seoske kuće, čija se popularnost iz Sjeverne Amerike prenijela na Kanadu. Ovakvi mali prostori izuzetno su šarmantni ali i funkcionalni, pa tako i kućica koju vam predstavljamo. Primjerice, sofa u boravku se razvlačenjem pretvara u ležaj te vlasnici mogu primiti goste i na noćenje, a krovni prostor nudi odvojene prostore za spavanje roditelja i kćeri.

 

Foto: Living Big in a Tiny House

Nakon ulaska u maleni dom okupan svjetlošću, kuhinja i blagovaonica su prva područja koja vidite, a na njih se, u otvorenom prostoru nastavlja mini dnevni boravak. U prostoru se još nalazi i kupaonica i dio za spavanje.

Foto: Living Big in a Tiny House

Izgled i dizajn bili su stvari na kojima smo stvarno radili kako bismo osigurali protok i funkcionalnost. Blagovaonica, iako mala, omogućuje nam da jedemo za stolom kao obitelj, a sofa da se okupimo navečer gledajući tv ili družeći se”, kaže vlasnica.

Komentari