Elegantna i moderna jednostavnost obiteljskog stana u Ljubljani

Moderni stambeno poslovni kompleks Situla u Ljubljani iza svojeg upečatljivog i sad već prepoznatljivog pročelja krije i mnoge lijepe interijere. Predstavljamo vam jedan od njih čije uređivanje potpisuje slovenski studio GAO Architects

 

 

 

Petra Zakrajšek, Živa Lutman i Urška Leban iz studija GAO Architects bile su zadužene za dizajn trosobnog stana koji se nalazi u novom stambenom kompleksu Situla. Moderno pročelje diktiralo je uređenje stana za obitelj – par s djetetom tinejdžerom koji su željeli suvremeni, elegantni dom inspiriran minimalizmom i funkcionalnim dizajnom, bez suvišnih detalja, previše boja i uzoraka.

Dizajnerice su u moderan koncept uređenja ukomponirale i elemente koji unose toplinu doma poput drveta, nenametljivih uzoraka, prirodnih materijala i akcenata u smeđim nijansama. Dnevna zona otvoren je prostor, a sav sadržaj usmjeren je prema velikim otvorima koji zauzimaju dvije strane prostorije. Tako je istaknut prekrasan pogled koji se pruža iz stana na grad, a pomične vanjske pregrade, koje imaju i ulogu roleta, tvore zanimljivu igru i u interijeru. Veliki adut dnevne zone je i balkon koji se prostire u obliku slova L dužinom cijela dva staklena zida.

Privatni prostor – dvije spavaće sobe, glavna roditeljska te dječja, odijeljen je od socijalne hodnikom. Tako ovaj prostor ima svoju privatnost, a specifičnost spavaonica jest da nemaju puno garderobnog prostora budući da je većina hodnika iskorištena za ugradbene ormare koji su neprimjetni zahvaljujući bijeloj boji i frontama koje izgledaju kao zid.

Komentari