SPOJ STAROG I NOVOG: obiteljska kuća dobila je atraktivan nastavak u dvorištu

Vlasnici su željeli modernizirati i proširiti svoju staru obiteljsku kuću u Klosterneuburgu. Kako nisu željeli mijenjati njezin vanjski izgled, odlučili su se na ekestenziju odnosno proširenje u dvorište

 

 

Staro i novo na prvi mah nam se često čini kao nešto nespojivo pa i neskladno, no doista ne mora biti tako. To nam pokazuje i primjer proširenja stare obiteljske kuće u austrijskom gradiću Klosterneuburgu izgradnjom novih objekata u dvorištu.

Tako je ispunjena želja vlasnika – njihov dom sa šarmantnim bakrenim krovom i balkonom s ogradom od kovanoga željeza ostao je isti. Također, dobili su proširenje ekstenzijom koja se sastoji od tri manja objekta koji su zadovoljili potrebe šesteročlane obitelji.

 

VIŠE MJESTA, UGODE I STILA: sjajne ideje kako sve možete proširiti svoj dom

 


Ekstenzija u tri dijela

Arhitektonski studio Smartvoll trodijelni aneks koji se sastoji od dječjeg prostora odnosno igraonice i soba, dnevnog boravka s blagovaonicom te natkrivene terase sa zelenim krovom koja spaja stari i novi dio nazvao je Kuća B.

Foto: Dimitar Gamizov

Predivan pogled

Blagovaonica se nalazi u središtu parcele, s velikim prozorima i kliznim staklenim vratima koja se otvaraju u vrt. Prostrana dnevna soba s bibliotekom kroz staklenu stijenu nudi pogled na vinograde.

Foto: Dimitar Gamizov

U prizemlju stare kuće nalazi se kuhinja otvorenog dizajna i obiteljski prostor, s kupaonicom i ostavom u središtu. Na katu, glavna spavaća soba i kupaonica zauzimaju veći dio prvog kata, koji također ima radnu sobu i odvojeni wc.

Komentari