Ženski stan u odvažnoj kolorističkoj kombinaciji. Ovo je čista ljubav žute i ljubičaste u 55 kvadrata

Dizajnerica Ekaterina Burdina osmislila je unutrašnjost moskovskog stana u svijetlim, suzdržanim bojama, začinivši ih ljubičastom i žutom. Ovakav koncept rezultat je želje mlade vlasnice da prevladavaju neutralne nijanse s ponekim jačim kolorističkim akcentom

Mlada vlasnica dvosobnog stana od 55 kvadrata u Moskvi angažirala je dizajnericu Ekaterinu Burdinu kako bi njezin novi dom bio potpuno prilagođen njezinu ukusu i potrebama. Suradnja je ispočetka bila zamišljena samo kao savjetovanje oko izbora podova i vrata, no na kraju je završila s idejnim rješenjem kompletnog uređenja prema kojem je onda rađena i izvedba, koju možete vidjeti na fotografijama.

Vlasnica je poželjela moderan prostor koji koketira s klasikom te da osnova bude u svijetlim neutralnim tonovima s ponekim jakim kolorističkim akcentom. Drugi zahtjev bio je da se maksimalno iskoristi prostor za skladištenje te da glavne prostorije budu rasterećene ormara. Tako se u spavaćoj sobi nalazi poseban walk-in ormar te dva velika ugradbena ormara u hodniku koji su riješili problem pohrane.

Foto: Mihail Loskutov; Stilistica: Julia Chebotar

Sljedeći trendove i kako bi zadovoljila zahtjev za prozračnim prostorom bez previše ormara, u kuhinji se dizajnerica odlučila riješiti zatvorenih visećih ormara iznad radne površine. Umjesto njih stavljene su mini zidne police koje imaju praktičnu namjenu, ali ne opterećuju prostor. Ove police povezuju se s istim takvim modelom polica u dnevnom boravku, u kutku za čitanje koji je kružnog oblika.

Foto: Mihail Loskutov; Stilistica: Julia Chebotar

Dizajnerica je, odgovarajući na želje klijentice, posebnu pozornost posvetila bojama u stanu te je neutralnoj osnovi sive i bijele dodala ljubičastu i toplu žutu. One su postali jaki koloristički akcenti u prostoru te su unijeli živost, temperament, ali i karakter. Odabir boja pokazao je kako žuta i ljubičasta vrlo dobro funkcioniraju u istom prostoru, a sve zahvaljujući odabiru pravih tonova te neutralnoj svijetloj osnovi. Dodatni pečat dali su manje zastupljeni akcenti u crnoj, zlatnoj i nježno ružičastoj.

 

Izvor: AD magazine

Komentari