Ljubav sive i žute u stanu koji savršeno spaja staro i novo

Američki bračni par španjolskog podrijetla poželio je imati u zemlji svojih predaka stan u koji će uvijek moći navratiti oni i njihova djeca sa svojom obitelji. I koji će smatrati svojim drugim domom. Zadatak uređenja povjerio je dizajnerima iz studija Mimouca Barcelona

 

Zaljubljeni u kontinent, a naročito zemlju iz koje potječu, bračni par iz Amerike kupio je trosobni stan u centru Barcelone. Bilo je puno razloga koji su prevagnuli da upravo kupe taj stan u staroj građanskoj zgradi s visokim stropovima. Prije svega, ovako će oni i njihova djeca s obitelji sve češće boraviti u Španjolskoj, zatim činjenica da je zgrada stara preko jednog stoljeća, a na koncu i njezina pozicija u četvrti Eixample, točno nasuprot slavne Case Calvet, zgrade koju je dizajnirao slavni katalonski arhitekt Antoni Gaudi. Zgrada je dio UNESCO-ove svjetske baštine, tako da je to svakako jedno od najpoznatijih mjesta u Barceloni. Upravo se to vlasnicima svidjelo jer su ljubitelji arhitekture i estetike. Zato su u svome novome privremenom domu ostavili velike vanjske otvore s lukovima kao i valovite stropove – samo su ih obnovili i ukomponirali s ostatkom prostora. Upravo su to elementi koji čine ovaj interijer posebnim.

Zadatak uređenja povjerili su dizajnerskom studiju Mimouca Barcelona, koji je interijer uredio prema njihovim zahtjevima. Vlasnici su htjeli da stan zadrži autentični štih te da bude kombinacija modernog i klasike. I maksimalno jednostavno i funkcionalno uređen, bez puno namještaja i detalja kako bi ga bilo što lakše održavati. Dizajneri su predložili neutralnu bazu u kojoj dominira nekoliko tonova sive, a onda su u svakoj prostoriji unijeli akcente u drugim bojama.

 

Komentari