Čista desetka iz stila: moderna koliba u kojoj ništa ne nedostaje

Kada se kolibom pozabave arhitekti i dizajneri, onda ona doista izgleda posebno i zaslužuje svaku pažnju. Naročito ako je ima poseban koncept, baš kao ova smještena u šumi, ali dovoljno blizu civilizacije…. Zavirite s nama u ovaj čarobni prostor

 

Donosimo vam idejno rješenje moderne kolibe koju potpisuje dizajner Thomas Sciskala. Površine 50 četvornih metara, ova prizemnica s visokim stropom u kojem su ostavljene vidljivima grede i krovište pravo je malo čudo prilagođeno suvremenom načinu života. Dodatni adut je što se nalazi blizu grada, tako da može služiti i kao životni prostor a ne samo vikendica. Osim visokog krova i prozora koji se “spuštaju” vertikalno niz zid, prostor plijeni pažnju i svojim otvorenim konceptom.

Kuću čini, pored kupaonice, samo jedna prostorija koja je po sredini djelomično odijeljena gipsanim zidom. Na njega je s jedne strane naslonjena kuhinja, a s druge strane krevet, koji je dodatno istaknut svojom pozadinom – tapetama koje su stavljene na zid.

Prostor je kombinacija rustikalnog i skandinavskog stila, ali u posve moderniziranoj verziji. Prevladava drvo od kojeg je većina namještaja te podne i dio zidnih obloga.

Komentari