Atraktivan, elegantan i praktičan dom uređen po mjeri mladoga para

Trosobni stan od 72 četvorna metra adaptacijom je posve prilagođen životnim navikama i potrebama mladog para. Soba prvotno namijenjena za dječju, pretvorena je u garderobu, a kuhinja spojena u otvoreni prostor s boravkom

 

 

 

Ruski arhitekti Denis Glušanin i Ilja Šubočkin dobili su zadatak osmišljavanja stana u Novosibirsku. Novi vlasnici, mladi par, nisu imali previše zahtjeva, osim da njihov trosobni stan od 72 kvadrata bude moderno i jednostavno namješten te da dječja soba bude pretvorena u garderobu.

Tako je spavaća soba postala ugodnije i prozračnije mjesto, rasterećena velikih ormara, no dizajneri su ipak predložili vlasnicima da se dio zidova iznad kreveta iskoristi za dodatni prostor za pohranu.

Zatvorene police na zidu iza kreveta čine savršenu stilsku kompoziciju s tapeciranim panelima i dvjema vrstama visilica. Tome uvelike potpomažu i led svjetiljke uvučene ispod ormara koje usto donose i dozu intimnosti i topline.

Na isti način, ali s drugom svrhom (veća vidljivost na radnoj plohi), osvijetljena je i moderna siva kuhinja. Drugi prijedlog arhitekata odnosio se na spajanje dnevnog boravka s kuhinjom, tako da je srušen poluzid koji ih je dijelio. Kuhinja se posve otvorila prema ostatku prostora – dnevnoj sobi u kojoj je osmišljena i mini radna zona za vlasnike, kada rade od kuće.

 

 

Komentari