Praktično i s daškom luksuza: besprijekorno uređen mini apartman

Mali interijer od svega 23 četvornih metara koji vam predstavljamo nalazi se u centru Liona i vlasnici su ga uredili za stan za jednokratni najam. Stoga su odlučili da sve bude podređeno uživanju i opuštanju, te je naglasak stavljen na spavaćoj sobi i kupaonici…

 

 

Garsonijeru u centru Liona u Francuskoj vlasnici su zbog dobre pozicije odlučili prenamijeniti u stan za jednokratni najam. Za to je, budući da je stan bio u prilično zapuštenom stanju, bila potrebna temeljita adaptacija koja je uključivala nove podne i zidne obloge, sanaciju zidova, novi namještaj te male prostorne preinake u kojima je kuhinja ustupila mjesto kupaonici. Naime, kako je riječ o prostoru za najam, vlasnici su shvatili da je bolje staviti naglasak na one elemente koji gosti traže a to je prije svega udobnost, toplina i opuštenost.

 
Foto: Airbnb/Planete Deco

 

Stoga su odlučili malu kupaonicu staviti na mjesto dosadašnje kuhinje kako bi dobila nekoliko kvadrata više, a na mjestu kupaonice napravljeni su ugradbeni garderobni ormari i mini kuhinja, okrenuta prema spavaćoj sobi. Na prvu se ovo rješenje može činiti nepraktičnim, no riječ je o dijelu interijera koji gosti u pravilu najmanje koriste, tako da nema potrebe za više radno prostora. Ovako okrenuta kuhinja dala je novu dimenziju spavaćoj sobi, naročito zbog svoga sjajnog dizajna.

 

Foto: Airbnb/Planete Deco

 

Spavaća soba i kupaonica uređene su kao prave oaze luksuza i raskoši s dozom francuskog chica te prizivaju atmosferu hotelske sobe. Stil uređenja je kombinacija minimalizma, klasike i rustike, kako bi cijeli prostor odisao toplinom. Naročiti šarm mu daju drvene grede na stropu koji su sa sivom bojom stvorili posebnu stilsku sinergiju.  Vjerujemo da će vam sjajno uređen stančić biti i više nego dobra inspiracija za uređenje vašeg malog stana (za najam) ili pak apartmana na moru.

 

Izvor: Planete Deco

Komentari