Vodimo vas u ordinaciju sa stilom. U njoj ćete pronaći i inspiraciju za svoj životni prostor

Interijeri koji nemaju stambenu namjenu mogu itekako biti inspirativni za osmišljavanje našeg životnog prostora. Vjerujemo da je upravo takva i ova liječnička ordinacija koju je opremio studio Mirjana Mikulec interijeri

 

 

 

Liječničke ordinacije novog doba su one u kojima se pacijenti osjećaju ugodno i opušteno, dok su one bijele, strogo funkcionalne i sterilne – stvar prošlosti. Atmosfera ugode i opuštenosti prije svega se postiže načinom uređenja kojim prostori ovakve namjene pridaju sve veću važnost. Boje, materijali, dizajn i detalji itekako su bitan faktor u stvaranju cjelokupnog dojma.

U suradnji s Mastercardom vodimo vas u jedan takav prostor, polikliniku dr. Jelene Jakić, koji pored funkcionalne, ima i upečatljivu estetsku dimenziju.

Ordinacija, čije uređenje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri, posvećena je estetskoj dermatologiji i internoj medicini te se nalazi u zgradi u novogradnji i prostire se na 160 četvornih metara.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

“Iako je riječ o poliklinici, ideja je bila postići dojam luksuznog hotela kako bi se pacijenti osjećali ugodno. Zato smo birali kvalitetne tkanine, zanimljive kombinacije materijala i pomno odabrane detalje”, ističe Mirjana Mikulec.

Upravo to je vidljivo već prilikom samog ulaska u polikliniku gdje se suptilno nameće zanimljiva kombinacija ugodne nijanse ružičastog iverala i terrazzo uzorka, kao i zlatnih detalja.

“Dio čekaonice zamišljen je i realiziran kao dnevni boravak što smo postigli toplim elementima kao što ukrasni jastučići i bogate zavjese. Prostor smo dodatno otvorili velikim ogledalom koji uvelike doprinosi željenom dojmu”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Kako u poliklinici djeluje nekoliko odjela, a obavljaju se i manji medicinski zahvati, bilo je potrebno osmisliti četiri zasebne ordinacije, u čemu je veliki saveznik bio namještaj rađen po mjeri.

Sve prostorije oplemenjene su umjetničkim slikama i skulpturama akademika Ljubomira Stahova, kao i umjetnice Sandre Jurenović, te zanimljivim detaljima koji stvaraju dojam doma te čine ovu ordinaciju ne samo ugodom nego i elegantnom i profinjenom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje

Kako izgleda Poliklinika dr. Jakić u cijelosti, pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari