Luksuzna obiteljska kuća u Istanbulu

Obiteljska kuća koja se proteže na čak četiri etaže u Istanbulu nosi potpis arhitektice Hande Koksal. Površine 640 kvadratnih metara, obiteljska je kuća u vlasništvu bračnog para s dvoje djece. Iako je bila u dobrom stanju i s puno prirodne svjetlosti, kuća nije zadovoljavala potrebe četveročlane obitelji. Bračnom paru i njihovoj djeci nije odgovarao raspored te omjer privatnih i zajedničkih prostorija.

Veliku količinu svjetlosti arhitektica je vješto iskoristila i zamjenila tamne površine svjetlim nijansama i prirodnim materijalima kako bi nglasila ljepotu samog prostora. Bila je to baza za stvaranje sofisticiranog i udobnog osjećaja kojim četverokatnica sada odiše. “Osobno, volim neutralnu paletu jer je mogu prilagoditi klijentima odabirom namještaja, umjetninama i detaljima te tako tvoriti jedinstven, individualan prostor”, ističe ugledna arhitektica koja živi i radi u Istanbulu.

Posebna je pažnja pridana rasvjeti – osvjetljenje nije usmjereno nam sam prostor, već je naglasak stavljen na zasebne objekte u prostoru.

Ulazni prostor povezuje prvi kat i poseban kat s etažom na kojoj je smješten vrt. Ondje se nalazi i obiteljska soba koja se prostire kroz dvije etaže s atrijem. Na drugom katu smješten je prostor za dječake koji imaju vlastite sobe, kupaonice, igraonicu i garderobu.

 HANDE KÖKSAL MEKAN TASARIM
HANDE KÖKSAL MEKAN TASARIM
Komentari