PRIJE I POSLIJE: dvosobni stan promijenjen je do neprepoznatljivosti

Redizajn stana površine 57 četvornih metara pretvorio je starinski, zapušteni interijer u funkcionalan, svijetao i elegantan prostor. Pogledajte kako je izgledao prije i nakon renovacije!

 


Dizajnerica Maria Nichiporenko stoji iza preuređenja stana od 57 m² u zgradi građenoj 1974. Kako bi stanovanje za nove vlasnike, bračni par, bilo funkcionalnije i udobnije, napravljena je temeljita renovacija koja je zahvatila sve prostorije od poda do stropa.

Unesena je nova doza estetike u kojoj su vješto spojeni klasični i moderni elementi te se postigao dojam luksuza. Stan je svijetao i prozračan nakon adaptacije, ali mu boja ne nedostaje u što se možete uvjeriti u nastavku.


SPAJANJE HODNIKA I DNEVNIH PROSTORIJA

Kuhinja je bila odvojena prostorija, baš kao i boravak i hodnik. Novim projektom od kuhinje, dnevnog boravka i dijela hodnika formiran je prostrani zajednički prostor.

FOTO: PRIVATNI ARHIV DIZAJNERICE

Zajedničkom dnevnom zonom i pripajanjem dijela hodnika dobio se veći i prozračniji prostor koji je usto funkcionalniji i prilagođeniji suvremenom načinu života.

FOTO: PRIVATNI ARHIV DIZAJNERICE

FOTO: MAKSIM KANAKIN

Kako bi se prostor kuhinje vizualno odijelio od boravka, stavljene su različite vrste podnih obloga – keramika i parket. Dodatni element zoniranja je šank koji se može koristiti kao mjesto za doručak. Šank je nadopunjen elegatnom staklenom vitrinom za posuđe.

FOTO: MAKSIM KANAKIN

Dnevni boravak bio je mala prostorija od svega 13 četvornih metara, a spajanjem se izgubila njegova skučenost. To je postignuto i izbacivanjem tamnog i glomaznog namještaja.

FOTO: PRIVATNI ARHIV DIZAJNERICE

Zidovi u dnevnom boravku bili su obojani uglavnom sivom bojom. Prekrasna nijansa plave istaknula je stup koji odvaja blagovaonicu i hodnik.

FOTO: MAKSIM KANAKIN

Spavaća soba je  umjesto ormara dobila garderobu s kliznim staklenim vratima. Opremljena je nježnijim bojama, kombinacijom sive i pepeljasto-ružičaste. Krevet s visokim tapeciranim uzglavljem nadopunjen je visećim noćnim ormarićima koji su pomogli u uštedi prostora.

FOTO: MAKSIM KANAKIN

Kupaonica i toalet su spojeni i prošireni na dio hodnika. U kupaonici koja sada ima površinu 6,40 kvadrata elegancija je unesena keramikom s uzorkom mramora. Budući da je kupaonica proširena, bilo je moguće ugraditi veliki umivaonik s ormarićem i pomoćni blok s perilicom i košarom za rublje.

FOTO: PRIVATNI ARHIV DIZAJNERICE

FOTO: MAKSIM KANAKIN

Lođa pored spavaće sobe bilo je mjesto za odlaganje stvari za hobije i sport. Za smještaj takvih stvari sada je postavljen ormar. Pod i dio zidova obloženi su keramikom.

FOTO: PRIVATNI ARHIV DIZAJNERICE

FOTO: MAKSIM KANAKIN
Komentari