Sjajna preobrazba 20 kvadrata: od ureda do preslatke garsonijere u pastelnim tonovima

Stančić od 20 četvornih metara u Parizu pravi je primjer kako mali interijeri ne moraju izgledati zagušeno i klaustrofobično. Pogledajte kako je ove zamke skučenih prostora izbjegao dizajnerski studio Neva Interior Design

 

 

 

Dizajnerski studio Neva Interior Design dobio je zadatak prenamjena uredskog prostora od 20 četvornih metara u stambeni. Zahtjev vlasnika bio je osmišljavanje zasebnog dijela za spavanje u garsonijeri kako bi se omogućilo da dio za sjedenje odnosno sofa u dnevnom boravku nema dodatnu ulogu ležaja.

 

Foto: Neva Interior Design

Dizajneri su, zahvaljujući visokom stropu dio za spavanje pozicionirali na svojevrsni mezanin, ispod kojega je prolaz za kupaonicu. Do kreveta se dolazi uz pomoć ljestvi, koje se po potrebi mogu složiti uza zid, tako da ne smetaju prohodnost u ionako malom prostoru.

Foto: Neva Interior Design

Ostatak prostorije čini dnevna zona – kuhinja sa sjajnom odabranim zidnim pločicama kao jak stilski akcent, okrugli blagovaonski stol te mini kutna garnitura. Kako bi se prostor doimao većim, odabrane su svijetle neutralne nijanse te mint zelena i petrolej plava kako bi se vizualno odijelio dnevni boravak od trpezarije, odnosno spavaći dio od dnevne zone.

Foto: Neva Interior Design

Ružičasti akcenti prisutni na tepihu i ukrasnim jastucima donijeli su zagiranost, šarm i toplinu ovom preslatkom malom stančiću kojeg čini tek jedna prostorija.

 

Komentari