DRVO I BETON: dobitna kombinacija za moderan i topao obiteljski dom

Moderna obiteljska kuća u predgrađu Praga projekt je studija bog architekti. U osmišljavanju cjelokupnog izgleda eksterijera i interijera arhitekti su slijedili želje klijenata koji su htjeli moderan dom inspiriran minimalizmom, ali s prirodnim ‘touchem’

 

 


Kombinacija betona i drveta dominira uređenjem interijera ove obiteljske kuće u Pragu. Interijer pruža suvremeni pristup životu u prostorijama ispunjenim svjetlošću, prozračnošću i zanimljivim prostornim rješenjima.

Foto: Tomas Dittrich

 


Upravo to su bili zahtjevi klijenata – moderan i funkcionalan interijer koji se vodi estetičkim geslom “manje je više”, ali koji ima toplinu doma i nadahnut je prirodom. Glavni elementi prostora su betonski strop i drveni podovi. Minimalizam je ostvaren reduciranjem detalja, ali i boja – dominiraju tri neutralne boje – bijela, siva i bež koje se isprepliću u interijeru.

Toplina doma i prirodni štih uneseni su drvetom i suptilnim akcentima u crnim, ružičastim i plavim tonovima.

Foto: Tomas Dittrich

Interijer je podijeljen na dva dijela – dnevni prostor smješten je u prizemlje te iz njega vodi stepenište na prvi kat u kojem je privatna zona s dvije spavaonice i te dvije kupaonice. Specifičnost dnevnog prostora je odvojeni dio unutar boravka, smješten iza kamina, uz velike otvore te služi razonodi.

Foto: Tomas Dittrich

Naročito atraktivno je drveno stubište koje je dio dnevnog boravka – sjedeći na kutnoj garnituri pruža se pogled na njega kroz staklenu stijenu, koja je ujedno i ograda. Ova staklena stijena kroz koju se vidi stubište rezervirana je za projekcije, a projekcijsko platno nalazi se skriveno iza polica s knjigama.

 

 

Komentari