40 m2 u Zagrebu: sjajno iskorišten svaki centimetar dvosobnog stana

Zavirite u ovaj čarobni mali stan od 40 m2 kojem su njegovi crveni akcenti zaštitni znak. Kako i zašto je došlo do odluke da se stvori crveno-bijela kombinacija, saznajte u nastavku…

 

Mali stanovi vlasnicima, dizajnerima i arhitektima znaju zadavati muke koji se mogu tumačiti i kao izazovi, a konačan rezultat, ako je prostor pomno planiran, pravi je praznik za ljubitelje interijera. Takva priča prati i ovaj stan u širem centru Zagreba. Interijer od 40 četvornih metara nalazi se u zgradi staroj preko 60 godina, tako da je bilo potrebno, prije osmišljavanja prostora, poduzeti temeljitu adaptaciju.

Dizajnerica Bosiljka Antolković iz M2 ideja studija objasnila nam je kako su u stanu rušeni zidovi koji su dijelili kuhinju odnosno hodnik od boravka, mijenjanje sve instalacije kako bi se obnovile i potpuno prilagodile prostoru, stavljene nove zidne i podne obloge te keramika u kupaonicii, hodniku i kuhinji.

“Iznimka su jedino vanjski otvori koje smo ostavili u zatečenom stanju, jer su mijenjani prije nekoliko godina pa nije bilo potrebe za novima”, otkriva dizajnerica koja je u uređenju prostora imala odriješene ruke. Jedini zahtjev vlasnice bio da stan bude svijetao i prozračan, a dizajneričin prijedlog da dominantnoj bijeloj doda crvene akcente prihvatila je bez problema. Crvena baš i nije uobičajena boja u interijerima pa nas je interesiralo kako je došlo do te odluke…

“Predložila sam crvenu kao bi prostor živnuo i utoplio se te stekao poseban stilski pečat. Bijeloj i crvenoj dodali smo i dekor drveta što je još doprinijelo toplini i profinjenosti“, ističe Bosiljka Antolković, prema čijim je nacrtima rađen sav namještaj u stanu, u Bemier interijerima. No, našlo se mjesta i za neke komade s dizajnerskim potpisom poput sive sofe iz Prostorie, dok su blagovaonski stol i stolice Calligarisove, a klub stolić iz Bo Concepta.

 

 

Komentari