SKLADNO I DECENTNO: dvosobni moderni stan inspiriran bojama prirode i jednostavnošću

Dizajnerica Anna Malceva uredila je dvosobni stan od 50 kvadrata u novogradnji. Skladnim i decentnim interijerom dominiraju svijetli tonovi inspirirani prirodom

 


Glavna ideja projekta uređenja dvosobnog stana bila je stvoriti moderan prostor za najam, iako se svi lako možemo zamisliti kako živimo u ovakvom prostoru – što zbog izgleda što zbog toga jer ima sve potrebno za svakodnevni život.

Riječ je interijeru površine 50 četvornih metara u novogradnji čiji koncept uređenja potpisije dizajnerica Anna Malceva.

“Stan je vlasnik kupio u svrhu iznajmljivanja“, kaže dizajnerica Anna Malceva te dodaje:

“Ovo je drugi projekt na kojem radimo zajedno, tako da dobro poznajem želje klijenta, što je bila olakotna okolnost u procesu suradnje. Ovaj put klijent je došao s minimalnim zahtjevima, koji su se ticali uglavnom funkcionalnosti svake zone, kao i modernog, jednostavnog izgleda. U potpunosti mi je povjerila izbor stila, pa je ovaj interijer, reklo bi se, odraz mene kao dizajnerice”.

Foto: Evgenij Gnjesin

Iako je dizajnerica imala potpunu slobodu djelovanja, bilo je bitno da uređenje bude unutar određenog budžeta te da prostor bude atraktivan potencijalnim stanarima. Za osnovu dizajnerica je uzela svoju omiljenu shemu boja: bež, bijelu, crnu i drvo. Monokromatski prostor uvijek izgleda atraktivno i skupo, čak i kad je namještaj ili pak završni materijal povoljniji.

Foto: Evgenij Gnjesin

“Fokusirali smo se na osnovne komade namještaja jednostavnog dizajna s tek ponekim akcentom, poput pregrade u kuhinji. Staklena pregrada u kuhinjskom dijelu je ono na što sam uvjerila vlasnika da potroši novac. Jako sam željela kuhinju u niši, ali u isto vrijeme otvorenu. Pregrada označava jasno zoniranje, a staklene fronte je povezuju s ostatkom prostora i osiguravaju svjetlost prenoseći je na radnu površinu. Crnim profilima sam prostoru dodala grafički štih”, kaže dizajnerica.

Foto: Evgenij Gnjesin

Pored dnevne zone koja je otvorenog koncepta s kuhinjom uvučenom u nišu, stan se sastoji od spavaće sobe, kupaonice i hodnika.

U spavaćoj smo se sobi držali opće ideje projekta: misli veliko, a ne malo”, nastavlja dizajnerica. “Stoga smo uz zid postavili jednu veliku konstrukciju s radnim mjestom i TV-om. Dio zida lijevo od kreveta obojan je tamnijom bojom. Unutar ovog kuta postavili smo ogledalo čiji smo okvir sami prebojali u boju zidova, te mali crni stol. Boja zidova u ovoj zoni, takoreći, ujedinjuje sve elemente i daje prostoriji ispravnu geometriju”.

Foto: Evgenij Gnjesin
Komentari