Boho chic za mladu vlasnicu: moderan i ugodan dvosobni stan

Arhitektica i voditeljica studija JPArchitect Elena Paunich stoji iza uređenja ovog interijera površine 59 četvornih metra namijenjenog mladoj djevojci.

 


Stan kojeg vam predstavljamo, površine je 59 m², namijenjen je mladoj djevojci. Klijent dizajnerice Elene Paunich, koja je vodila projekt uređenja je vlasničina majka. Odlučila je dati svojoj kćeri stan u kojem je do tada živjela te je dizajnerici postavila dva glavna zadatka: stvoriti funkcionalan raspored i moderan interijer s elementima eko stila.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV
FOTO: MIHAIL ČEKALOV

 

Djevojka je, pak, sanjala svijetao prostran stan s bijelim zidovima, boho dekorom i svijetlim naglascima. Prije nego se krenulo na uređenje prema ovim zahtjevima, u stanu su bile potrebne neke prostorne preinake.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

 

Prostor za spavanje nalazio se u lođi. Ali budući da je njegova površina bila premalena, bilo je potrebno povećati je na račun dnevnog boravka, sada odvojenog staklenom pregradom – praktički jedinom u cijelom stanu.

Hodnik i kupaonica nisu mijenjali svoje pozicije jer su logično smješteni na ulazu.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

 

Dnevni boravak je u kombinaciji s kompaktnom ugrađenom kuhinjom, koja glatko prelazi u TV zid s ugrađenim skladišnim prostorima. Zidovi i predsoblje, obojeni su u čisto bijelu i djelomično naglašeno ukrasnom opekom. Još jedan zanimljiv element ovdje je ogledalo  u drvenom okviru.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

 

Mnogi predmeti imaju dvostruku funkciju. To uključuje malu kuhinju s otokom koji se glatko pretvara u stol za blagovanje i transformabilni krevet u spavaćoj sobi koji se lako pretvara u kauč.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

 

Vlasnica je ljubiteljica knjiga pa je u prostor za spavanje nasuprot sofe smještena polica za knjige s otvorenim policama i udobna mekana podna stolica, stvarajući tako ugodan kutak za opuštanje i čitanje.

FOTO: MIHAIL ČEKALOV

Dizajnerica se odlučila fokusirati na dekor od prirodnih materijala, elemente namještaja od pruća i dekor u boho stilu: stolice, lusteri, tepisi, vaze i vrčevi. Cijeli prostor objedinjuje jedna podna obloga izrađena od konstruiranih dasaka tople boje hrasta.

 

Komentari