Predgrađe Ljubljane: fenomenalna adaptacija obiteljske kuće u nizu

Adaptaciju obiteljskog doma od 210 četvornih metara u glavnom gradu Slovenije potpisuje arhitektica Lidija Rutar iz studija Habitare. Od stvaranja idejnog rješenja prostora pa do kraja adaptacije i dotjerivanja detaljima bilo je potrebno samo četiri mjeseca

 

Katnica u nizu u predgrađu Ljubljane bila je podvrgnuta temeljitoj adaptaciji a projekt uređenja potpisuje slovenski studio Habitare i arhitektica Lidija Rautar. Iako je riječ o temeljitoj adaptaciji koja je uključivala i promjenu tlocrtnog rasporeda te kompletno nove podne i zidne obloge te namještaj i detalje, proces preobrazbe od idejnog rješenja pa sve do stavljanja detalja trajao je samo četiri mjeseca. Obično ovakve provedbe projekta traju znatno više.

U prizemlju, u kojem je smješten socijalni dio kuće, promijenjen je položaj kuhinje i dnevnog boravka, pa je kvalitetniji dio boravka, u kojem ima više svjetla, pripao sada kuhinji i blagovanju jer obitelj u njemu znatno više boravi. U središnjem dijelu prizemlja smještena je sofa s pogledom na kamin i tv, a odmah do ulaza osmišljen je novi sadržaj – kutak za čitanje i odmor. Ovo je dio dnevne zone u kojem je moguće malo se osamiti i pronaći privatnost, a istovremeno biti u dijelu u kojem boravi cijela obitelj.

Na katu se nalaze tri spavaonice, roditeljska i dvije tinejdžerske te dvije kupaonice.

 

 

Izvor: Habitare

Komentari