KUĆICA OD 27 KVADRATA: praktičan prostor u kojem se nikada nećete osjećati skučeno

Mobilne montažne kućice postale su pravi hit, a mnogi ih traže ne samo za privremeni dom koji bi koristili vikendima i za godišnji odmor, nego stalno mjesto življenja. To nimalo ne čudi, jer njihova funkcionalnost i dizajn su sve bolji i bolji…

 


Na tržištu nekretnina montažne mobilne kućice su sve traženije. Njihova kompaktnost, mala kvadratura, funkcionalnost i dizajn najčešći su razlozi za ovu popularnost. Pored toga, volimo male prostore jer ih je lakše održavati, a to je bitno kada je riječ o kućama za odmor u kojima uglavnom želimo uživati u miru, tišini i biti orijentirani na eksterijer – terasu, vrt, prirodu…


No, mnogi se za ovakve kućice odlučuju ne samo da bi u njima provodili vikende ili godišnje odmore, nego i cijelu godinu. Nove generacije kućica naime omogućavaju da u njima boravimo tijekom cijele godine, što ih čini savršenim stalnim domom. Upravo jedna takva kućica je i ova koju predstavljamo, idealna mali dom za jednu ili dvije osobe.

Foto: Planete Deco

Kućica s galerijom

Kućica je površine 27 kvadrata u koji je uključena i galerija koja služi kao spavaonica. Izvana i iznutra drvena, kućica nudi toplinu i sjajnu izolaciju. Unutrašnjost plijeni svojim dizajnom te činjenicom da su umjesto klasičnog drveta zidovi i stropovi obloženi šperpločom.

Foto: Planete Deco

Izvrsno iskorišten mali prostor

Interijer se sastoji od jedne prostorije u kojoj su kuhinja s dnevnim boravkom te kupaonice. Prostor je dovoljno osvijetljen jer velika količina prirodnog svjetla ulazi na ulazna vrata koja su ostakljena te na velika klizna vrata koja vode na terasu. Skladištenje je riješeno ugradbenim ormarom koji se nalazi pored kupaonice, a do spavaonice se dolazi ljestvama naslonjenim na zid kupaonice.

Foto: Planete Deco

Kombinacija crne i šperploče

Zbog minimalističkog dizajna i jednostavnih, čistih linija te decentnog broja detalja te visine stropa koja malo veća od standardne u ovom prostoru nema dojma skučenosti. Šperploča je oplemenila i utoplila prostor, a odabir crne boje je kao njezina protuteža.

Da ne bi posve nalikovala na drvenu kolibu za odmor i da bi se napravio moderni odmak, unijeta je crna, koja je prostoru dala malo dramatike i suvremenog štiha.

Foto: Planete Deco
Komentari