Sjajan spoj crne i žute: pogledajte kako je čitateljica uredila svoj apartman

Želeći izbjeći dominaciju bijele i svijetlih neutralnih nijansi koje vladaju u kuhinjama i boravcima apartmana na našoj obali, vlasnica se odlučila za hrabru, no izvrsnu trendi kombinaciju žute i crne u dnevnoj zoni. Tako je stvorila neobičan interijer za jadransko podneblje.

 

 


Naši apartmani na obali koji se koriste za iznajmljivanje izgledaju gotovo identično – konfekcijski i bezlično. No ta slika se posljednjih godina ipak počela mijenjati, ponajprije na radost onih koji su u potrazi za kvalitetnim i udobnim, ali i oku godnim smještajem. Time su se vodili i vlasnici apartmana u Novalji na otoku Pagu, koji oni povremeno koriste i za kraći boravak. U prostoru od 56 četvornih metara vještim planiranjem uspjele su se smjestiti i dvije spavaonice te kuhinja i dnevni boravak. Vlasnici su tijekom uređenja unijeli novine u dotadašnji raspored – kuhinju su preselili u boravak.

‘Zbog iznajmljivanja smo izmjestili kuhinju u dnevnu sobu kako bi kuhinja služila kao dnevni boravak, te po potrebi i kao spavaća soba’ objašnjava vlasnica. Kuhinja i boravak imaju svoj produžetak u vidu lođe od sedam te terase od 12 četvornih metara, na kojoj je i mini bazen te dovoljno mjesta za sunčanje. Lođa je zato skrovito mjesto gdje se može boraviti i za vrijeme najjačeg sunca – objedovati, piti kavu, odmarati, čitati, družiti tako da ova dva eksterijera zadovoljavaju različite potrebe.

U uređenju apartmana vlasnici su željeli ‘ispričati’ malo drugačiju stilsku priču, nadahnuti trendovima te industrijskim i skandinavskim stilom.

‘Vodilja za namještaj je bila crna kuhinja i stol sa željeznim nogama rađen po mjeri, i to u Bosni. A akcenti u toploj žutoj nijansi su tu da ublaže crnu’, kaže vlasnica koja je ovom tamnom nijansom željela izbjeći dominantan stil uređenja kuhinja u apartmanima koje su uglavnom bijele boje. Ovom neobičnom no hrabrom i estetski lijepom izboru pripadaju i crno-bijeli tepih, dekoracije od cjepanica na zidu te trendi metale visilice.

Budući da su iznimno male kvadrature, spavaonice su opremljene u svjetlijim tonovima, a odišu ljupkošću i romantikom.