Skandinavsko potkrovlje sa šarmantnom terasom u koju ćete se zaljubiti

Stan u Stockholmu izvrstan je primjer modernog skandinavskog dizajna interijera, u kojem dominira bijela boja, s akcentima od prirodnog svijetlog drveta te lijepim vintage detaljima

 

Dodatni adut ovog stana jest njegova pozicija na posljednjem katu zgrade te mala šarmantna terasa na koju se izlazi iz kuhinje. Bijeli zidovi i uređenje diktirano geslom ‘manje je više’ učinili su da ovaj dvosobni interijer bude svijetao i prozračan unatoč tome što je smješten ispod krova. Tome su doprinijele i različite visine stropa kao i krovni prozori koji su dopustili da prirodno svjetlo uđe u stan.

 

U stanu se sve doima prilično asketski: stavljen je samo nužan namještaj, a detalji su pažljivo dozirani i imaju karakter, ali ne opterećuju prostor. Pamučni materijali, pletivo i tepisi kao i drvo daju stanu ipak potrebnu toplinu. Ono što ovaj prostor čini posebnim jesu mnoge nepravilne i kose linije, kao i niše te zaobljene površine koje su naročito došle do izražaja u kupaonici i blagovanju. Dizajner ih je vješto iskoristio te stvaraju ugodne kutke, pružajući atmosferu intimnog, zavučenog skrovišta. Prilična protuteža bjelini interijera stvorena je na prekrasnoj terasi koja je obložena tamnim drvetom te je opremljena i tamnim drvetom kao i mnoštvom zelenila.

 

Izvor: Trendir