TOPLI MALI RAJ: evo kako smjestiti sve što trebate u samo 36 kvadrata

Vodimo vas u mali dvosobni stan  uređen prema projektu poljskog studija Poco Design. Interijer je namijenjen za najam, ali za sve koji žive u malim prostorima može biti sjajna inspiracija i vrelo ideja

 

 

Male stanove nije jednostavno osmisliti, naročito kada želimo da zadovolje sve funkcije i da budu stilski usklađeni. Patriciji Suszek-Ranczkowska iz poljskog studija Poco Design to je uspjelo projektom uređenja interijera od 36 kvadrata. Cilj je bio stvoriti originalan i funkcionalan interijer za najam unutar određenog budžeta.

Adaptacija je započela rušenjem zida – onoga između kuhinje i dnevnog boravka kako bi se dobio otvoren dnevni prostor. Dio boravka je pregrađen kako bi se dobila spavaća soba, a otvoreni koncept je pomogao da onda boravak s kuhinjom ne izgleda skučeno.

 

Foto: Jassen Hristov

 

Rezultat je prostrana i svijetla dnevna soba u kombinaciji s blagovaonicom i kuhinjom. Kutna garnitura može se koristiti kao dodatni krevet za goste, a nasuprot njega nalazi se zid završen furnirom od hrastovine, na kojem je tv- To je ujedno vizualni nastavak kuhinje, čije su donje fronte od istoga furnira. Tako se postigla stilska povezanost prostora.
Glavni akcenti u dnevnoj zoni su ukrasni jastuci u svijetlim bojama, višeslojni ručno rađeni tepih i slike umjetnice Magdalene Pankevich.

Foto: Jassen Hristov

 

Dizajnerica je odlučila ne opterećivati ​​mali ulazni prostor namještajem, pa je opremljen vješalicom, minijaturnom klupom i zidnim pločama obloženim tekstilom. Glavno mjesto u spavaćoj sobi zauzima bračni krevet s mekim tekstilnim uzglavljem.

Na prvi pogled djeluje monotono, ali u stvari ima vrlo profinjen dizajn uzglavlja, koji prostoru za spavanje daje posebnu udobnost. Još jedno neobično rješenje je ormar s tankim ručkama od mesinga, koji plijeni pažnju svojim dizajnom.

Komentari