KOMPAKTAN I FUNKCIONALAN STAN: 42 kvadrata dizajnirana za mladi par IT stručnjaka

Uređenje malih prostora uvijek predstavlja praktični i stilski izazov za vlasnika, ali primjer ovoga stana od 42 kvadrata ohrabruje sve one pred kojima je namještanje ili adaptacija skučenog interijera

 


Predstavljamo vam stan od 42 kvadrata u Moskvi, novi dom za mladi par IT stručnjaka. Vlasnici su za uređenje angažirali dizajnericu Juliju Černovu, a prijedlog njezina uređenja, 3D vizualizaciju prostora možete vidjeti ovdje. Svih 42 kvadrata stana su maksimalno iskorištena te prilagođena željama i zahtjevima vlasnika.

3D vizualizacija: Julija Černova

Tako se prije namještanja pregradio dio velike sobe koja je nekoć bila dnevni boravak, a sada spavaća soba. Odvojeni manji dio sada je garderoba i u nju se ulazi iz hodnika. Druga preinaka bila je rušenje zida koji je dijelio smočnicu i kuhinju kako bi se dobio veliki dnevni prostor u kojem blagovaonica služi i kao dnevni prostor. Umjesto stolica s jedne strane stola stavljen je uza zid dvosjed koji je udoban i za gledanje tv-a koji je preko puta.

3D vizualizacija: Julija Černova

Ovaj prostor djeluje većim zbog velikih vanjskih otvora koji se prostiru duž cijelog zida te omogućavaju puno prirodne svjetlosti, baš kao i u novostvorenoj spavaćoj sobi. Dojam prostornosti pojačava hodnik koji je povezan s dnevnim prostorom. Maknula su se vrata koja odvajaju ove dvije prostorije te je hodnik dobio više svjetlosti a dodatno je iskorišten za kuhinjske elemente i police, što je rasteretilo glavni kuhinjski prostor.

3D vizualizacija: Julija Černova

Sadašnja spavaća soba postala je i radni prostor, budući da vlasnici često rade od kuće. Kako ovaj prostor nema garderobne ormare, ne djeluje nimalo zatrpano pa je omogućen ugodan odmor kao i rad.

3D vizualizacija: Julija Černova

Tako je dobiven dom po mjeri vlasnika, vrlo kompaktan, funkcionalan i moderan prostor koji odiše praktičnošću i elegancijom. Zelene nijanse koje vladaju povezale su prostor i donijele svježinu i smirujuću atmosferu.

 

 

 

Komentari