MALI STAN ZA NAJAM: kompaktan i sjajno koncipiran prostor s dva radna kutka

Stanovi za najam toliko su atraktivni i imaju sjajna rješenja kao i dekoracije, pa mogu poslužiti i kao izvrsna inspiracija za životne prostore u kojima stalno boravimo, naročito ako nam je budžet ograničen ili imamo malo kvadrata na raspolaganju.

 


Vodimo vas u mali dvosobni stan površine 43 četvorna metra. Iza njegovoj dizajna stoji ukrajinska dizajnerica Elena Fateeva, čije smo vam projekte u nekoliko navrata ovdje predstavili. No, favorit nam je mali stan u zelenim nijansama kojeg možete pogledati na linku ispod. Ozbiljna konkurencija mu je i ovaj u plavim, bijelim i sivim tonovima.

Savršeno isplaniran mali stan oduševljava akcentima u hit nijansi zelene

 

Foto: Sergej Poliuško

Interijer se nalazi u kijevskom stamblenog kompleksu Comfort Town, a prije adaptacije bio je veći jednosobni stan, sa samo jednom centralnom prostorijom, uz dodatke kupaonice i male kuhinje. Novim projektom uređenja prostor je, kako bi zadovoljio potrebe najma, promijenio tlocrtni raspored te postao mali dvosobni stan, s odvojenom spavaćom sobom.

Foto: Sergej Poliuško

Adaptacija je donijela povezivanje ulaznog prostora s dnevnom zonom u kojoj su kuhinja sa šankom i dnevni boravak. S obje bočne strane kuhinje odlazi se u preostale prostorije – s jedne je to kupaonica, a s druge spavaći prostor koji ima i radni dio. Tako je prostor postao moderniji i bolje iskorišten te ima više funkcija, a otvaranjem kuhinje i hodnika prema boravku, dnevni prostor postaje povezaniji i vizualno izgleda većim.

Foto: Sergej Poliuško

Istodobno, dnevni prostor je je, zahvaljujći izduženosti, vizualno podijeljen na zone, što je iznimno bitno kod otvorenog koncepta. Kuhinja je to postigla svojim minimalističkim stilom i svijetlim bijelim i isivim nijansama, šank kao kutak za blagovanje ističe se kao cjelina zbog crnih barskih stolica, a dnevni boravak se odvaja tepihom i unošenjem sivih i plavih nijansi.

Foto: Sergej Poliuško

Radni kutak u dnevnom prostoru vizualno je odvojen ogledalom te zelenom keramikom, koje se ponavljaju u spavaćem dijelu te je cijeli prostor čini kompaktnijim. Ogledala su dobrodošla i zbog stvaranja dojma prostranosti, što je bilo iznimno bitno u spavaćem dijelu.

Foto: Sergej Poliuško

Spavaća soba plijeni pažnju zbog velikih vanjskih otvora koji donose obilje svjetlosti, kao i u dnevnom prostoru, te krevetom uvučenim u nišu. Ovaj dio s ležajem dodatno je dobio na atraktivnosti zbog ugrađenih polica na kojem su odložene praktične sitnice te dekoracije.

 

Foto: Sergej Poliuško
Komentari